Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Συνελήφθη ο «αρχηγός» από την τεράστια χασισοφυτεία στην Ανδρίτσαινα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 08:16 Στερεά: Συνελήφθη ο «αρχηγός» από την τεράστια χασισοφυτεία στην Ανδρίτσαινα

Τότε είχαν καταστραφεί 4.325 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ ο καταζητούμενος δράστης φέρεται να είχε ανοίξει καλλιέργειες και στη Βοιωτία!

Συνελήφθη, το απόγευμα της Πέμπτης (4/8/22), σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, ένας αλλοδαπός ως το αρχηγικό μέλος της ομάδας, που καλλιεργούσε τον Ιούνιο του έτους 2021, φυτεία 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης στην Ανδρίτσαινα!

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις άνδρες (τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα, και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από κοινού (καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος, που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ) και της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου από κοινού.

Δείτε βίντεο:

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται ότι :

Στις 28-6-2021, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και 763 φυντάνια κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο.

Σε ένα από τα παρατηρητήρια είχε εντοπιστεί μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με 25 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια είχαν εντοπιστεί και είχαν κατασχεθεί προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση τους θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς όμως, είχε ανάμειξη και σε δεύτερη φυτεία που καλλιεργούσε σε περιοχή της Βοιωτίας. Μαζί του συνελήφθη ένας ακόμη ομοεθνής του κατά την έφοδο των αστυνομικών στη φυτεία.

Η νέα αυτή φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε την ίδια μέρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου.

Ήταν κι αυτή σε δασώδη περιοχή, σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση και αποτελούνταν από 360 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, ενώ βρήκαν ακόμη στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν, πέντε πλαστικές δεξαμενές με νερό, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και λιπάσματα.

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει μεταλλικές σωλήνες άρδευσης συνολικού μήκους 300 μέτρων, που συνδέονταν με ηλεκτρικό μηχάνημα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά του νερού.

Ως προς τον δεύτερο συλληφθέντα διακριβώθηκε ότι, μετέφερε τον συνεργό του, βραδινές ώρες, με αγροτικό αυτοκίνητο, κοντά στον χώρο της φυτείας και στη συνέχεια τον παραλάμβανε νωρίς το πρωί και διευκόλυνε την μετάβαση του σε άλλη περιφέρεια, για να μην κινήσει υποψίες με την παρουσία του στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.