Δράσεις από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς για τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 18:32 Δράσεις από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς για τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Φθιώτιδας

Την περασμένη Τρίτη ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημερώσεων για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, καθώς και συμβουλών για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τις Εκπαιδευτικές Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν Αξιωματικοί του Επιτελείου της Γενικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας 

Διαβάστε το δελτίο τύπου από το Γραφείο Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας σχετικά με δράσεις που έλαβαν χώρα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας «η Αγία Αικατερίνη», για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί:

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, δίπλα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, «η Αγία Αικατερίνη», στην περιοχή Καινούργιο Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Την περασμένη Τρίτη (02-08-2022) το απόγευμα, Αξιωματικός του Επιτελείου της Γενικής, ενημέρωσε τα παιδιά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα παρείχε σε αυτά χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Τα παιδιά, τα οποία είναι μαθητές δημοτικών σχολείων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν καταρχάς για την σπουδαιότητα και πρακτική χρηστικότητα των καθημερινών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, να έρθουν σε επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή συμπεριφορά τους, είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες οχημάτων, είτε ακόμη ως οδηγοί ποδηλάτων.

Ενδεικτικά ενημερώθηκαν:

• πώς να βαδίζουν σε δρόμο με ή χωρίς πεζοδρόμιο,

• πώς να διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα με ή χωρίς διαχωριστική νησίδα,

• πως να ερμηνεύουν τα χρώματα στους φωτεινούς σηματοδότες,

• για ποιους λόγους δεν επιτρέπονται η διέλευση ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα, αλλά και τα παιχνίδια εντός του οδοστρώματος και γύρω ή εντός των σιδηροδρομικών γραμμών,

• πώς να συμπεριφέρονται ως «οδηγοί ποδηλάτων» και ποια μέσα προστασίας να χρησιμοποιούν (κράνος, επιγονατίδες, αντανακλαστικά ρούχα και φώτα στα ποδήλατά τους), καθώς και για την ύπαρξη των ποδηλατοδρόμων.

• πώς να εισέρχονται και να εξέρχονται από ένα όχημα, όπως και για το πού πρέπει να κάθονται και πώς. Ακόμη ποιους κανόνες να τηρούν όταν χρησιμοποιούν λεωφορεία.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ασφαλή πλοήγηση στον «κόσμο» του διαδικτύου, ο οποίος μπορεί να έχει ενδιαφέρον και να προσφέρει διαδραστικότητα, όμως είναι αναγκαίο να γνωρίζουν και φυσικά να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό. 

Ανάλογες τέτοιες Εκπαιδευτικές Παρουσιάσεις, με την ίδια θεματολογία, πραγματοποίησαν τον περασμένο Ιούλιο, στα παιδιά του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, καταρτισμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας. 

 

Σημειώνεται ότι η προστασία και ενημέρωση των παιδιών και γενικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, με σκοπό να συμβάλλει στην προστασία και ασφάλεια των «μικρών μας φίλων», καθώς και στην ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με όλους τους πολίτες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση