Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα - κορωνοϊός: Δύσκολο καλοκαίρι με πολλούς θανάτους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 07:57 Φθιώτιδα - κορωνοϊός: Δύσκολο καλοκαίρι με πολλούς θανάτους

Οι περισσότεροι ασθενείς σε όλη την 5η ΥΠΕ νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας

Μικρά σημάδια υποχώρησης του μεγάλου κύματος του καλοκαιριού, άρχισαν να φαίνονται αυτή τη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Λαμίας με τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες να πέφτουν, για πρώτη φορά μετά τις 20 Ιουλίου, κάτω από τους 40!

Ακόμη κι έτσι όμως παραμένει το Νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στη Λαμία νοσηλεύονται επίσης οι τέσσερις (4) από τους συνολικά 12 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε κάποια ΜΕΘ στην 5η ΥΠΕ, ποσοστό 33,33%, με το Πανεπιστημιακό Λάρισας να έχει έξι (6) και από έναν (1) Βόλος και Τρίκαλα.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας μόνο ο ένας (1) μένει στη Φθιώτιδα, ενώ από το σύνολο των 12 ασθενών που έχουν περάσει από την Εντατική στη Λαμία από τις αρχές Ιουλίου, οι εννέα (9), προέρχονται από Εύβοια, Φωκίδα, Λάρισα και Αττική!

Περισσότεροι θάνατοι

Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι αν και με μεταλλάξεις που δεν αποτελούν κίνδυνο για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, εντούτοις θρηνούμε δεκάδες απώλειες, που αφορούν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους με σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα.

Για αυτό έχουμε τονίσει εδώ και πολύ καιρό, ότι οι περισσότεροι θάνατοι είναι με και όχι από κορωνοϊό.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται σε επίπεδο Φθιώτιδας. Το καλοκαίρι του 2020 δεν είχε καταγραφεί θάνατος στην περιοχή, το 2021 είχαμε 10 (από 1/6 έως 1/7) και τώρα μόνο στις πρώτες 9 ημέρες του Αυγούστου έχουν καταγραφεί 10 θάνατοι στο Νοσοκομείο Λαμίας! Από αυτούς οι πέντε (5) αφορούν τη Φθιώτιδα, τρεις (3) τη Φωκίδα, ένας (1) την Εύβοια και ένας (1) την Ευρυτανία.

Συνολικά μέσα στο φετινό καλοκαίρι, η Φθιώτιδα έχει χάσει 25 ανθρώπους με κορωνοϊό, 14 άνδρες και 11 γυναίκες, με τις ηλικίες τους από 61 έως 98 ετών (οι 22 πάνω από 80) και διάμεση ηλικία τα 87 έτη.