Με παρέμβαση εισαγγελέα φρουρείται το σπίτι της 26χρονης – Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 08:18 Με παρέμβαση εισαγγελέα φρουρείται το σπίτι της 26χρονης – Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος

Εντολή φρούρησης στο σπίτι της 26χρονης που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον 36χρονο σύντροφό της έδωσε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Βόλου.

Αφού αφουγκράστηκε την αγωνία και τον φόβο της 26χρονης γυναίκας που απειλήθηκε από τον 36χρονο σύντροφό της, δόθηκε εντολή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να φρουρείται το σπίτι μέχρι ο κατηγορούμενος να πάρει να πάρει τα πράγματά του, παρουσία μάρτυρα.

Ο 36χρονος ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Στις 7 το απόγευμα ενημερώθηκε η 26χρονη ότι θα μετέβαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία και να ενημερώσει για την εξέλιξη, άλλα έλαβε την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την Αστυνομία.

«Πάνε περίπου 2 χρόνια που υπάρχουν καβγάδες»

Η 26χρονη Κ.Π., μιλώντας στην ΕΡΤ για τα αίτια των συχνών καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού, είπε ότι πάνε περίπου 2 χρόνια που υπάρχουν καβγάδες, οι οποίοι έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίοι ανησυχούν και τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν την Αστυνομία. Δεν πάει ένας μήνας τώρα που μετά από έναν επίσης σοβαρό καβγά, όπως μας είπε, πήρε το παιδί και έφυγε στην Αθήνα, όπου βρήκε δουλειά και είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά του, μήπως και γλιτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του και επέστρεψε με στόχο να βρουν μια λύση συνύπαρξης για το καλό του παιδιού.

Αυτό άλλωστε δεσμεύθηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε σήμερα το μεσημέρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο 36χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με τη δέσμευση στους δικαστές πως δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Η γυναίκα σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ ειδοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης πως ο δράστης θα μετέβαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία και να ενημερώσει για την εξέλιξη, για να λάβει την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την Αστυνομία.

Μιλώντας με την 26χρονη Κ.Π. για τα αίτια των συχνών καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού, είπε ότι πάνε περίπου 2 χρόνια που υπάρχουν καβγάδες, οι οποίοι έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίοι ανησυχούν και τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν την Αστυνομία.

Δεν πάει ένας μήνας τώρα που μετά από έναν επίσης σοβαρό καβγά, όπως μας είπε, πήρε το παιδί και έφυγε στην Αθήνα, όπου βρήκε δουλειά και είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά του, μήπως και γλιτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του και επέστρεψε με στόχο να βρουν μια λύση συνύπαρξης για το καλό του παιδιού.

Η αιτία των συχνών καβγάδων εδράζεται στα οικονομικά του ζευγαριού, αφού η 26χρονη ήταν άνεργη και ο 36χρονος δεν της έδινε χρήματα ούτε καν και για τα ψώνια φαγητού. Η Κ.Π. ζητάει να προστατευτεί από την βία και τις ύβρεις του επί 8 έτη συντρόφου της, για να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή της και όχι να γίνει το επόμενο θύμα δολοφονίας.

Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος

Ο Εισαγγελέας μελετώντας το φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχουν αποκτήσει από κοινού με την 26χρονη.

Να σημειωθεί επίσης πως το κατσαβίδι δεν βρέθηκε στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς ενώ τα τραύματα που έχει η 26χρονης και

καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Ο 36χρονος υποστηρίζει πως δεν απείλησε τη σύντροφό του με κατσαβίδι και πως αυτή άρχισε τον καβγά επειδή δεν της έδωσε χρήματα για να ψωνίζει. Επίσης είπε πως δεν την έδειρε αλλά της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό και γλίστρησε και πως τα χτυπήματα οφείλονται στην πτώση.

Σε βάρος του ακόμη δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση