Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 12:57 Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού

Πολύ μεγάλη κινητοποίηση και από Υπηρεσίες της Β. Ελλάδας.  Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος σε όλη τη Φθιώτιδα…

Μετά από σχεδόν 36 ώρες δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες ξημερώνοντας Τρίτη (9/8) σε δασική έκταση στο Πετρωτό του Δήμου Δομοκού.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν αναζωπυρώσει τις φλόγες το πρωί της ίδιας ημέρας δημιουργώντας δύο μέτωπα που συχνά άλλαζαν κατεύθυνση!

Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να ανακόψουν το ένα μέτωπο που κάποιες φορές στράφηκε προς το χωριό κι άλλοτε προς ποιμνιοστάσια που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή.  

Το άλλο μέτωπο περιορίστηκε σε δύσβατο σημείο και μπορούσε να προσβληθεί μόνο από αέρος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στη μεγάλη δασική πυρκαγιά επιχείρησαν, 52 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία (3) ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον 54 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ήρθαν από άλλες Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα:

 - 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

 - 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,

 - 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

 - 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Τον συντονισμό όλων των παραπάνω δυνάμεων είχε από το απόγευμα της Τρίτης ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Καρασαββίδης. Και αυτή την ώρα πάντως όλη η περιοχή εξακολουθεί και επιτηρείται από αέρος, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για το φόβο αναζωπύρωσης.

Από το απόγευμα της Τρίτης και όλο το βράδυ στην περιοχή του Δήμου Δομοκού βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας την άμεση ανταπόκριση Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και της συνδρομής της Περιφέρειας Στερεάς που είχαν μάλιστα δύσκολο έργο.

Θυμίζουμε ότι και για την Τετάρτη 10 Αυγούστου, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για όλη τη Φθιώτιδα, ενώ σημεία της Περιφέρειας Στερεάς όπως η κεντρική και νότια Εύβοια και η ανατολική Βοιωτία εξακολουθούν να βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό (κατηγορία κινδύνου «4»)

Ο χάρτης:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση