Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 17:38 Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…»

Ζητούν άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών…

Διαβάστε την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας σχετικά με τη μη καταβολή απολαβών τριών τουλάχιστον μηνών από την υπερωριακή τους απασχόληση.

Η καταγγελία:

«Στο ίδιο έργο θεατές…

Τον Απρίλιο του 2021 διαμαρτυρόμασταν για την απόφαση του Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας σχετικά με την περικοπή της προϋπολογισμένης πρόσθετης υπερωριακής απασχόλησής των εργαζομένων.

Τώρα βρισκόμαστε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Λαμίας οφείλονται οι συνολικές απολαβές (3) τριών, τουλάχιστον, μηνών (από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2022) για την πρόσθετη υπερωριακή του απασχόληση.

Την ίδια ώρα που:

  • οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • οι υγειονομικοί, εν καιρώ πανδημίας, εισέπραξαν τα υποκριτικά χειροκροτήματα.
  • ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα και ο πενιχρός βασικός μισθός δεν φτάνει.

ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ: Φτηνές δικαιολογίες και υποσχέσεις !

Για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, οι λιγοστοί εργαζόμενοι χρειάζεται, πολλές φορές, να προσφέρουν υπηρεσίες πέραν του δηλωμένου υπερωριακού χρόνου.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας διαβεβαιώνει ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση πρόσθετης επιχορήγησης προκειμένου να υπάρξει αποπληρωμή των ποσών στους δικαιούχους. Το Υπουργείο Υγείας, βασιζόμενο στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος-λειτουργήματος του υγειονομικού, θεωρεί δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν υπηρεσίες δείχνοντας την αναγκαία υπομονή για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους για την πρόσθετη υπερωριακή τους απασχόλησή και δεν εγκρίνει τις ανάλογες πιστώσεις.

Λοιπόν… η υπομονή μας εξαντλήθηκε !

Επισημαίνουμε ότι:

Η μη απόδοση του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερωριακή απασχόληση συνεπάγεται, επί της ουσίας, περιορισμό του χρόνου εργασίας.

Πως άραγε θα λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο, εάν το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό του δεν προσφέρει πρόσθετη υπερωριακή εργασία;

Ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή του: την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των δεδουλευμένων για την πρόσθετη υπερωριακή απασχόλησή.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση