Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας από το Δημήτρη Κουτσούμπα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 14:17 Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας από το Δημήτρη Κουτσούμπα

Τι ρωτάει τον Πλεύρη ο ΓΓ του ΚΚΕ…

Την πρόσφατη ανακοίνωση - καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έφερε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ με καταγωγή από τη Λαμία, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με τον επίσης Λαμιώτη Βουλευτή Θανάση Παφίλη και τον Βουλευτή Εύβοιας Γιώργο Μαρίνο.

Στο κείμενο της ερώτησης που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, περιγράφεται ως «Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη ζωή και την υγεία του λαού της Φθιώτιδας» και ζητούν να μάθουν τις ενέργειές του για τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Υπό κατάρρευση βρίσκεται το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που καθιστούν την λειτουργία πολλών κλινικών και τμημάτων έως και αδύνατη. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καλούνται να εργασθούν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, με τεράστιο όγκο δουλειάς, με κομμένες άδειες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ρεπό, με παραπάνω εφημερίες, γεγονός που θέτει τεράστια εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών. Μάλιστα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί παραιτούνται. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική. Ενδεικτικά:

- Στα επείγοντα οι ελλείψεις φτάνουν σε τέτοιο σημείο, που υπάρχουν μέρες που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.

- H Παιδιατρική κλινική βρίσκεται υπό διάλυση, αφού λειτουργεί χωρίς μόνιμο γιατρό του Νοσοκομείου, κάνοντας συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση και μετακινώντας γιατρούς από Κέντρα Υγείας της περιοχής αποψιλώνοντας και υποβαθμίζοντάς τα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καν Παιδοχειρούργος.

- Η Πνευμονολογική λειτουργεί με ένα γιατρό και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει. Μάλιστα, η Πνευμονολογική κλινική είναι η μοναδική στην Στερεά Ελλάδα και απολύτως αναγκαία και στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που όχι μόνο δεν έχουμε ξεπεράσει την πανδημία αλλά τα κρούσματα είναι σε μεγάλη έξαρση πανελλαδικά αλλά και στον Νομό.

- Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στην Παθολογική. Η Καρδιολογική κλινική λειτουργεί οριακά καθώς γιατροί καλούνται να καλύπτουν άλλες θέσεις. Έχει σχεδόν διακοπεί και ο αιμοδυναμικός έλεγχος.

- Η Ουρολογική λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό και αυτόν υπό συνταξιοδότηση.

- Το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί οριακά με μετάκληση γιατρών εκτός τμήματος.

- Το Ακτινολογικό εργαστήριο έχει μόνο με 9 άτομα προσωπικό με δυσκολία να βγουν ακόμα και οι βάρδιες. Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο και ο Μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί ελάχιστες μέρες το μήνα.

Αυτά είναι δυστυχώς μόνο λίγα από τα πολλά παραδείγματα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν Λαμίας, τα οποία δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία του Λαού της περιοχή μας αλλά και του προσωπικού.

Οι υποσχέσεις μετά από τις επισκέψεις στο Γ.Ν Λαμίας διάφορων κυβερνητικών παραγόντων ήταν αίολες. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στη Λαμία διαψεύδονται από τους αριθμούς, αφού υπάρχουν 50 λιγότεροι γιατροί σήμερα από αυτούς που υπηρετούσαν προ πανδημίας, που ούτως ή άλλως υπήρχαν σοβαρά κενά.

Η ίδια άθλια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, καθώς και αυτά λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Ξεχειλίζει η αγανάκτηση όχι μόνο του προσωπικού, που έχει φτάσει στα όριά του, αλλά και όλου του λαού της περιοχής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που κάνει την υγεία εμπόρευμα, της εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των δραματικών περικοπών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα το Νοσοκομείο Λαμίας καλύπτοντας τις ανάγκες του λαού της περιοχής

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση