Περιπετειώδης σύλληψη αλλοδαπών στη «Χοντρή Άμμο» Πηλίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 20:14 Περιπετειώδης σύλληψη αλλοδαπών στη «Χοντρή Άμμο» Πηλίου

Είχαν κλέψει λέμβο και είχαν αλιεύσει παράνομα αχινούς. Τα συγχαρητήρια της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων…

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες της Τετάρτης (10/8), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ειδικότερα, οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή λέμβου, με σκοπό τη διενέργεια αλιείας, στην περιοχή Χοντρής Άμμου στο Νότιο Πήλιο

Το περιστατικό ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες όταν ειδοποιήθηκε το Β’ ΛΤ Αγίας Κυριακής Τρικερίου από τον ιδιοκτήτη της λέμβου για την κλοπή. Γύρω στις 11:00’ στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντόπισαν την κλεμένη λέμβο στην περιοχή «Κανόνι» με δύο επιβαίνοντες

Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της  λέμβου, οδήγησαν τη λέμβο στα βράχια, την εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή στην δύσβατη περιοχή μην υπακούοντας στις συστάσεις των Λιμενικών.

Από την μετέπειτα έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος,  προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν προβεί στην από κοινού παράνομη αλιεία οκτακοσίων πενήντα (850)  ατόμων του είδους εχινόδερμων (αχινοί). Κλιμάκιο ανδρών του Γραφείου Ασφαλείας, κλήθηκε να  συνδράμει στην δύσκολη επιχείρηση καθώς επρόκειτο για έρευνες σε χερσαία δύσβατη περιοχή, μεγάλης έκτασης, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των αγνώστου ταυτότητας δραστών. Σε  συνεργασία με στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, ύστερα από πολύωρες έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι που είχαν κλέψει τις πρώτες πρωινές ώρες  την λέμβο, καθώς και έτερο αλλοδαπό υπήκοο που τους βοήθησε να διαφύγουν.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, εκφράσει δημόσια τα θερμά της  συγχαρητήρια στα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς και στα  στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως σημειώνουν: «Το Γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ. Βόλου διαθέτει έμπειρα στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και παρά  την έλλειψη στελέχωσης που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πολλές επιτυχίες αναφορικά με την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει τα  μέγιστα στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καταπολεμώντας την παράνομη και υπερβολική  αλιεία, που διαταράσσει το οικοσύστημα. Αφανείς ήρωες πολλές φορές, λόγω της φύσης της εργασίας  τους, δρουν τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο χερσαίο, όπως στο χθεσινό περιστατικό, και καλούνται να εξιχνιάσουν ιδιαίτερα περιστατικά, όπως χαρακτηριστικά αυτό, που έλαβε χώρα την 12-09-2021 στην  περιοχή «Ξυνόβρυση» Δήμου Νοτίου Πηλίου, που με μοναδικό στοιχείο ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι διχτυού εντός του θαλάσσιου ύδατος, κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον  δράστη για περιστατικό «Μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού κ.λπ.».

Προσθέτουν επίσης ότι «στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στον τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης, λειτουργεί και η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, που αποτελείται από εξειδικευμένα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αντικείμενο την πάταξη της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα στελέχη της ομάδας  έχουν πολύ μεγάλη περιοχή ευθύνης λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων που διαθέτουν και  υποστηρίζουν τις Λιμενικές αρχές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Τα στελέχη της,  συνεργάζονται άμεσα με τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες. 

»Τα στελέχη των δυο ανωτέρω ομάδων, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες άοκνα, συστηματικά,  πολλές φορές με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο με  εφόδιο την εμπειρία τους σαν πηγή γνώσης και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως ελάχιστη  αναγνώρισή της προσφοράς τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση