Γιάννης Σαρακιώτης «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 20:31 Γιάννης Σαρακιώτης «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Αναφορά στη Βουλή για τη σοβαρή καθυστέρηση αποπληρωμής της πρόσθετης υπερωριακής απασχόλησης του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λαμίας…

Στη Βουλή έφτασε η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας σχετικά με τη μη καταβολή απολαβών τριών τουλάχιστον μηνών από την υπερωριακή τους απασχόληση.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γάννης Σαρακιώτης, κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Σοβαρές καθυστερήσεις ως προς την αποπληρωμή της πρόσθετης υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας».

Όπως κατήγγειλε το προσωπικό του ΓΝ Λαμίας οφείλονται συνολικές απολαβές (3) τριών, τουλάχιστον, μηνών (από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2022) για την πρόσθετη υπερωριακή του απασχόληση. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται, παρά το ότι, η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος διαβεβαιώνει ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η έγκριση πρόσθετης επιχορήγησης για την αποπληρωμή των δικαιούχων, το Υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί, θεωρώντας δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν υπηρεσίες επιδεικνύοντας υπομονή χωρίς να προβαίνει στην έγκριση των σχετικών πιστώσεων.

Στο πλαίσιο της νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης του και της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε ότι:

«Από την “αναβάθμιση” του Νοσοκομείου Λαμίας για την οποία μας μιλούσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, φθάσαμε να χαρακτηρίζεται από τους ίδιους “νοσοκομείο υπό κατάρρευση” και από τα χειροκροτήματα προς τους εργαζομένους φθάσαμε στις απλήρωτες υπερωρίες τους! Επί δυόμιση χρόνια τίθεται υπ’ όψιν του Υπουργού Υγείας, σε όλους τους τόνους και με τη χρήση όλων των κοινοβουλευτικών μέσων, η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει από καιρό το Νοσοκομείο της πόλης μας. Παρόλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, αρνούνται να παρέμβουν αποφασιστικά, αδιαφορώντας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο επί μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πανδημικής κρίσης και κατ’ επέκταση για το επίπεδο της δημόσιας υγείας, στη Φθιώτιδα. Οι νέες καταγγελίες των εργαζομένων, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Ότι η Κυβέρνηση το μόνο σχέδιο που έχει για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι η συνεχής απαξίωσή του, η υποβάθμιση των υπηρεσιών καθώς και εκείνη των παρόχων τους, και η τμηματική εκχώρησή τους προς τον ιδιωτικό τομέα. Τρία χρόνια ήταν αρκετά. Μοναδική ελπίδα για την ανασύσταση και αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι μία προοδευτική διακυβέρνηση της δημοκρατικής λογικής και της συναίσθησης της δύσκολης πραγματικότητας την οποία βιώνει η κοινωνία μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση