Χαλκίδα: Εγκεφαλικά νεκρός ασθενής χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 19:10 Χαλκίδα: Εγκεφαλικά νεκρός ασθενής χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του

Η πρώτη δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας…

Ιστορική ημερομηνία για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι η 11η Αυγούστου, καθώς πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά οργάνων με την συνεργασία Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και ομάδων Ιατρών από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΓΝ Χαλκίδας άνοιξε το δρόμο, ώστε ακόμη και ο θάνατος ενός ασθενή να ανοίγει το δρόμο της ζωής σε κάποιον ή κάποιους συνανθρώπους  του.

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε μετά από επιθυμία του συγγενικού περιβάλλοντος του δότη, που ήταν εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ, από τον οποίο  λήφθηκαν οφθαλμοί και νεφρά πλήρως λειτουργικά.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Γ.Ν. Χαλκίδας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, «η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την γενναιοδωρία, αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει την ζωή με τον θάνατο».

Και ο κ. Χατζημαργαρίτης υπογραμμίζει «Η διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκίδας, ευχαριστεί και συγχαίρει όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της πρώτης δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο μας, δηλώνουμε περήφανοι και συγκινημένοι. Ιδιαίτερα όμως εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους οικείους του δότη, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και ήρωες, που συνειδητοποίησαν ότι η Ζωή, μετά τον Θάνατο, μπορεί να ξαναδώσει Ζωή».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση