Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλαξαν εικόνα όλα τα Κοιμητήρια του Δήμου Λαμιέων (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 18:02 Άλλαξαν εικόνα όλα τα Κοιμητήρια του Δήμου Λαμιέων (ΦΩΤΟ)

Η δημοτική αρχή δείχνει το σεβασμό που αρμόζει σε αυτούς τους χώρους, εξασφαλίζοντας συγχρόνως τις απαιτούμενες παροχές και συνθήκες για όσους τα επισκέπτονται…

Ο Δήμος Λαμιέων παρουσίασε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 3 χρόνια σε όλα τα Κοιμητήρια του, σε μια προσπάθεια ευπρεπισμού όλων αυτών των ιερών χώρων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους δημότες που επισκέπτονται τα κοιμητήρια για να μνημονεύσουν τα εκλιπόντα συγγενικά τους πρόσωπα σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον με τις κατάλληλες παροχές και συνθήκες, έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε προτεραιότητα την πλήρη αναμόρφωσή τους.

Η προσπάθεια για να παραμένουν αυτοί οι χώροι καθαροί και επισκέψιμοι, είναι καθημερινή και συνεχής, όπως επισημαίνεται.

Υπεύθυνος για τη «μεταμόρφωση» αυτών των χώρων είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης, ο οποίος ακόμη και με προσωπική εργασία, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, προχώρησε σε ευρείας κλίμακας οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση φθορών, καθαρισμού των εσωτερικών και εξωτερικών σημείων των νεκροταφείων από μπάζα και χόρτα, με παράλληλη καθαριότητα από σάρωθρα και πλύσιμο με υδροφόρες όλων των χώρων.

Η πρώτη παρέμβαση ολικής αναμόρφωσης εστιάζεται στην Ξηριώτισσα όπου αποτελεί και το μεγαλύτερο Κοιμητήριο του Δήμου με απόδοση νέων θέσεων ταφής, ασφαλτόστρωση των κεντρικών διαδρόμων, καθαρισμό των ταφικών τμημάτων με κλάδεμα θάμνων και δέντρων και νέες φυτεύσεις όπου απαιτήθηκε, αντικατάσταση των παλαιών κάδων απορριμμάτων, νέες παροχές νερού καθώς και άλλες εργασίες στο εσωτερικό και περιμετρικά.

Ανάλογες εργασίες ευπρεπισμού έχουν εκτελεστεί και στα 55 κοιμητήρια που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λαμιέων, με τα συνεργεία του δήμου να επεμβαίνουν καθημερινά, πάρα τον τεράστιο όγκο δουλειάς, αναμορφώνοντας συνολικά όλα τα σημεία.