Φθιώτιδα: Δεκαπέντε θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό στα μισά του Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 14:28 Φθιώτιδα: Δεκαπέντε θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό στα μισά του Αυγούστου

Μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Λαμίας με την covid να ταλαιπωρεί μεγάλες ηλικίες…

Η covid-19 είναι εδώ και παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δε νοσεί βαριά, παραμένει επικίνδυνη για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και ειδικά τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Τα στοιχεία από το Νοσοκομείο Λαμίας επιβεβαιώνουν τις παραπάνω παρατηρήσεις και ειδικά τα επίσημα στοιχεία καταγεγραμμένων θανάτων. Μόνο το πρώτο μισό του Αυγούστου και οι απώλειες στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας, για ασθενείς με κορωνοϊό, είναι δεκαπέντε (15). Πρόκειται για δεκατρείς (13) άνδρες και δύο (2) γυναίκες με ηλικίες από 69 έως 92 ετών με διάμεση ηλικία τα 85 έτη! Από τη Φθιώτιδα ήταν τα 10 άτομα.

Ανάλογες είναι οι απώλειες που έχουμε καταγράψει στο σύνολο του νομού μέχρι τώρα το καλοκαίρι, που φτάνουν τις 27. Πρόκειται για 16 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 87 έτη. Και μόνο όμως από τις ηλικίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με covid-19 καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε έναντι των υπερήλικων συνανθρώπων μας.

Να σημειώσουμε ότι το αντίστοιχο διάστημα του Αυγούστου πέρυσι και πρόπερσι οι θάνατοι από κορωνοϊό, ήταν μηδέν!

Μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι

Σε επίπεδο αριθμού ασθενών από την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μικρή μείωση των νοσηλευόμενων στην Κλινική Covid, επιτρέποντας στη Διοίκηση να κλείσει τον έναν όροφο στο Πέτρινο κτίριο.

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με 28 ασθενείς με πέντε εισαγωγές που αφορούν τρεις άνδρες 85 έως 89 ετών και δύο γυναίκες 61 και 79 ετών.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται τρία (3) άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η τελευταία εισαγωγή αφορά 52χρονο άνδρα από περιοχή του Δομοκού, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλευόμενοι είναι από Λάρισα και Ιωάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση