Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αδέσποτα δάγκωσαν παιδάκι και το έστειλαν στο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 08:31 Φθιώτιδα: Αδέσποτα δάγκωσαν παιδάκι και το έστειλαν στο νοσοκομείο

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι στην πλατεία του χωριού Στίφρακα και το 10χρονο αγόρι έσωσε ένας γείτονας που το άκουσε να καλεί σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το παιδάκι, ηλικίας 10 ετών, το μεσημέρι της Τρίτης περνούσε μόνο του από την πλατεία της κοινότητας Στίρφακα όταν του επιτέθηκαν δυο μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά.

Το ένα από αυτά μάλιστα έριξε κάτω το παιδί και το δάγκωσε σε πολλά σημεία του σώματός του, στη μασχάλη, στην κοιλιά, στα χέρια και στα πόδια.

«Ένας γείτονας άκουσε τις φωνές του παιδιού και τα γαβγίσματα και ευτυχώς βγήκε έξω και έσωσε το παιδί, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν εάν δεν έβγαινε έξω ο άνθρωπος να το σώσει. Στην πλατεία παίζουν συχνά παιδιά, όμως χθες το μεσημέρι το παιδάκι ήταν μόνο του και πήγαινε στο σπίτι του, όταν του επιτέθηκαν. Η μια σκύλα μάλιστα έχει γεννήσει πρόσφατα... », είπε κάτοικος του χωριού στο LamiaReport.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας όπου το φρόντισαν και για τις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει καθημερινά να πηγαίνει στο ΚΥ της περιοχής για αλλαγές στα τραύματά του.

«Το παιδάκι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με την επίθεση που δέχτηκε. Μάλιστα τα σκυλιά επιτέθηκαν και στη μητέρα του παιδιού όταν πήγε να πάρει το παιδί. Θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα τα συγκεκριμένα σκυλιά από το χωριό μας...», λέει μια από τις κατοίκους.

Το γεγονός έχει καταγράφει και από την αστυνομία η οποία κλήθηκε στο σημείο, ενώ ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.