Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 14:51 Προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στις 25 Οκτωβρίου η εκλογική διαδικασία. Μέχρι πότε οι υποψηφιότητες. Η διεθνής δημόσια πρόσκληση για τα εξωτερικά μέλη…

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/8) η προκήρυξη για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι από τα πρώτα Πανεπιστήμια που προκηρύσσει εκλογές με βάση τον νέο Νόμο για τα ΑΕΙ, ενώ έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν προκηρύξει εκλογές και τα υπόλοιπα εννέα πανεπιστήμια της χώρας, η θητεία των πρυτάνεων των οποίων εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Σημειώνουμε ότι η θητεία των νέων εσωτερικών μελών που θα εκλεγούν λήγει την 31η Αυγούστου 2026.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ορίζεται η 25η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τρίτη. Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 έως τις 17:00.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη κατά την ως άνω οριζόμενη ημερομηνία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά από επτά (7) ημέρες, ήτοι την 2α Νοεμβρίου 2022 και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 έως τις 17:00.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Παράλληλα με την πρόσκληση για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τα εσωτερικά μέλη αναρτήθηκε και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα εξωτερικά μέλη του ιδρύματος. Πατήστε ΕΔΩ.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση είναι διεθνής και δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση εξωτερικού μέλους στο Συμβούλιο Διοίκησης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο με την ιδιότητα Καθηγητή Πανεπιστημίου της αλλοδαπής ή Ομότιμου Καθηγητή ή αφυπηρετήσαντος μέλους Δ.Ε.Π. άλλου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, καθώς και φυσικά πρόσωπα με ευρεία αναγνώριση ή συμβολή στον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα ή τις επιστήμες, την οικονομία ή την κοινωνία, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών ή κοινωνικών εταίρων. Ο αριθμός των Ομότιμων Καθηγητών ή αφυπηρετησάντων μελών Δ.Ε.Π. που μπορούν να επιλεγούν δεν υπερβαίνει τον έναν (1) σύμφωνα με την .παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4957/2022.

Σύμφωνα με το νέο νόμο τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι 11, εκ των οποίων τα έξι θα είναι εσωτερικά και θα εκλέγονται και τα πέντε θα είναι εξωτερικά.

Όλα τα έγγραφα και τις προσκλήσεις ΕΔΩ.