Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ χόρεψε και διασκέδασε με τα παιδιά της Ουκρανίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 16:29 Φθιώτιδα: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ χόρεψε και διασκέδασε με τα παιδιά της Ουκρανίας

Στην τελετή λήξης του προγράμματος φιλοξενίας στο κατασκηνωτικό κέντρο της Ι. Μ. Φθιώτιδος. Μαζί του ο Πρέσβης της Ουκρανίας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας…

Υψηλοί προσκεκλημένοι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 στο Καινούριο Λοκρίδας και συγκεκριμένα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδας «Η Αγία Αικατερίνη», καθώς το επισκέφθηκαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τζ. Τσούνης, όπως επίσης και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη χώρα μας Sergii Shutenko.

Τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Αφορμή της επίσκεψης η εορταστική τελετή λήξης του προγράμματος: «Αλληλεγγύη στα Παιδιά της Ουκρανίας μέσω της Αγγλικής Γλώσσας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του παραθαλάσσιου κατασκηνωτικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω της Πρεσβείας στην Ελλάδα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, την Ουκρανική Πρεσβεία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 40 παιδιά από την Ουκρανία, ηλικίας 11 έως 14 ετών, φιλοξενήθηκαν στο κατασκηνωτικό κέντρο και παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά, στα ουκρανικά και στα ελληνικά, το οποίο περιείχε επίσης εκδρομές σε ιστορικά και θρησκευτικά σημεία της Π.Ε. Φθιώτιδας και άλλες ψυχαγωγικές δράσεις.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τελετή λήξης του προγράμματος. Ακολούθησε όμως πραγματική γιορτή με τα “παιδιά του πολέμου”, τους εκπαιδευτικούς – συνοδούς τους, αυτοδιοικητικούς και τους ίδιους τους πρέσβεις που συμμετείχαν σε χορούς, υπό τους ήχους ελληνικής, αμερικάνικης και ουκρανικής μουσικής.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής βραδιάς ανέλαβε η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», καθώς και τα παιδιά από την δομή φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες.