Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη 36χρονος που εκβίαζε δημοτικό σύμβουλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 18:13 Συνελήφθη 36χρονος που εκβίαζε δημοτικό σύμβουλο

Τον απειλούσε ότι θα τον διαβάλει και του ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Πιάστηκε από τους αστυνομικούς με 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα…

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη χθες το πρωί σε κεντρικό καφέ της Λάρισας ένας 36χρovoς Έλληνας, έπειτα από καταγγελία 48χρονου δημοτικού συμβούλου και προέδρου δημοτικής επιχείρησης Δήμου του νομού.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία», ο 36χροvoς συνελήφθη έχοντας μόλις παραλάβει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ως προϊόν εκβιασμού σε βάρος του δημοτικού συμβούλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης τον εκβίαζε, απειλώντας ότι θα τον διαβάλει στην τοπική κοινωνία με τη διάδοση ψευδών γεγονότων σχετικά με εμπλοκή του σε παράνομα τυχερά παίγνια, με απώτερο σκοπό να αποκομίσει από τον ίδιο παράνομο περιουσιακό όφελος, απαιτώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των -150.000- ευρώ.

Κατόπιν μεταξύ τους συζητήσεων, συμφωνήθηκε η καταβολή του χρηματικού ποσού των -15.000- ευρώ από τον παθόντα και συγκεκριμένα η άμεση καταβολή των -5.000- ευρώ και η μελλοντική καταβολή του υπόλοιπου ποσού των -10.000- ευρώ.

Το ραντεβού δόθηκε χθες (16-09-2022) το πρωί σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, όπου ο δράστης παρέλαβε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ από τον παθόντα, σε χαρτονομίσματα των -50- και -20- ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί.

Ακολούθως, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας ακινητοποίησαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το παραπάνω προσημειωθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε.