Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το όνομα της Βάσως Μπεσκάκη δίνεται στο Κλειστό του Μώλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 09:49 Το όνομα της Βάσως Μπεσκάκη δίνεται στο Κλειστό του Μώλου

Το γλυκύτατο κορίτσι του Ελληνικού Μπάσκετ που έφυγε τόσο πρόωρα τον Νοέμβριο του 2021, τη Βάσω Μπεσκάκη, τιμά ο Δήμος Καμένων Βούρλων και η Τοπική Κοινότητα Μώλου.

Ειδικότερα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων, κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Μώλου, το Κλειστό Γυμναστήριο Μώλου μετονομάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο «Βάσω Μπεσκάκη».

Η Βάσω Μπεσκάκη κατέκτησε πρωταθλήματα με την ανίκητη ομάδα του Σπόρτιγκ (1986-95, 2001-03), όντας μέλος της πρώτης ελληνικής ομάδας που έφτασε μέχρι το «Final 4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δύο συνεχόμενες χρονιές (1991, 1992).

Εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος σε κάθε στάδιο, μετρώντας συνολικά 64 συμμετοχές σε μικρότερες ηλικίες και 35 με το σύνολο των Γυναικών.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 30 της χρόνια το 2005 ως παίκτρια του Άρη Χολαργού και συνέχισε να υπηρετεί το άθλημα από το γραφείο Εθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο τον Νοέμβριο του 2021.

Η μετονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου Μώλου σε «Βάσω Μπεσκάκη» είναι η ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς της συμπολίτισσάς μας στην ελληνική καλαθοσφαίριση.