Κερδίζει το στοίχημα η υπέρπυκνη φύτευση αμυγδαλιάς - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 19:31 Κερδίζει το στοίχημα η υπέρπυκνη φύτευση αμυγδαλιάς - ΒΙΝΤΕΟ

Με μηχανήματα γίνονται όλες οι εργασίες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Την διαδικασία μηχανικής συγκομιδής υπέρπυκνης φύτευσης αμυγδαλιάς παρουσιάζει το larissanet.gr, ενώ μιλάνε για την απόδοση και τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου οι κκ. Ελευθέριος Δαμασιώτης (Φυτώρια Δαμασιώτη) και Κώστας Σπανούλης (παραγωγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων).

(Ο κ. Ελευθέριος Δαμασιώτης των Φυτωρίων Δαμασιώτη)

O κ. Ελευθέριος Δαμασιώτης (Φυτώρια Δαμασιώτη) εξηγεί στο larissanet.gr τι επετεύχθη με το εγχείρημα της υπέρπυκνης φύτευσης αμυγδαλιάς, που συμπληρώνει μια επταετία και παραθέτει τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου.

Ειδικότερα εστιάζει στην παραγωγή, που για φυτά 6-7 ετών φτάνει τα 500 κιλά στο στρέμμα, ενώ επισημαίνει πως ο παραγωγός βγαίνει πολλαπλά κερδισμένος καθώς κερδίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Ειδικότερα, αναφέρει πως μειώνονται πολύ σημαντικά τα έξοδα για εργατικά χέρια καθώς όλες οι εργασίες γίνονται μηχανικά, μειώνονται τα φυτοφάρμακα έως 40% και τέλος ο κάθε παραγωγός μπορεί μόνος του να καλλιεργήσει έως 200 στρέμματα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ελευθέριου Δαμασιώτη:

Ο κ. Κώστας Σπανούλης δηλώνει στο larissanet.gr πως το τρίπτυχο αναδιάρθρωση καλλιεργειών, εισόδημα για τον αγρότη και κυκλική οικονομία είναι επ’ ωφελεία της χώρας και κυρίως δημιουργήσαμε πνεύμονες δροσιάς στον κάμπο, όπου πριν από τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε ούτε ένα δένδρο έχει γίνει πραγματικότητα.

«Βρισκόμαστε στα κτήματά μας, όπου πριν από 4 χρόνια ξεκινήσαμε το εγχείρημά μας μαζί με τον Λευτέρη Δαμασιώτη, να κάνουμε τη λεγόμενη πυκνή φύτευση. Κουραστήκαμε, ξοδευτήκαμε, αγχωθήκαμε, αλλά βγάλαμε ένα αποτέλεσμα, παραπάνω από το αναμενόμενο.

(Ο κ. Κώστας Σπανούλης, παραγωγός και πρόεδρος του ΠΣΑΘ)

Συγκεκριμένα, μηχανικά μέσα σε μία ημέρα μπορούμε να μαζέψουμε τους καρπούς σε έκταση πάνω από 30 στρέμματα. Η ποιότητα του προϊόντος είναι εξαιρετική γιατί η συλλογή γίνεται άμεσα και ταυτόχρονα σε όλη την έκταση. Επίσης τα ζιζάνια καταπολεμούνται μηχανικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αμύγδαλα, μετά τη συλλογή τους, ακολουθεί μηχανικά η μεταφορά τους με ιμάντες στο ξηραντήριο και η ποιότητα είναι κορυφαία».

«Θέλουμε ο καταναλωτής να μπορεί να γευτεί κορυφαία ποιότητα, να γευτεί ξανά το αμύγδαλο της αυλής. Συλλέγουμε, σπάμε τα αμύγδαλα και πάνε κατά παραγγελία στον καταναλωτή. Σε αντίθεση με τις εισαγωγές και την παραμονή τους σε αποθήκες 2-3 χρόνια, που υποβαθμίζεται το τελικό προϊόν».

Δείτε τι δήλωσε ο παραγωγός και πρόεδρος του ΠΣΑΘ, Κώστας Σπανούλης:

Δείτε πως γίνεται η μηχανική συγκομιδή αμυγδαλιάς πυκνής φύτευσης και η διαδικασία αποφλοίωσης των αμυγδάλων:

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τη διαδικασία συγκομιδής και αποφλοίωσης αμυγδάλων:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση