Λαμία: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 39χρονη με τα 87 σακουλάκια ηρωίνης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:20 Λαμία: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 39χρονη με τα 87 σακουλάκια ηρωίνης

Είχε αποπειραθεί να τα εισάγει στις Φυλακές Δομοκού, ραμμένα σε μπουφάν..

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης μία φορά το μήνα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 1.000 ευρώ, αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, η 39χρονη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (16/9) εντός του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού να προσπαθεί να εισάγει εντός των φυλακών ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 170 γραμμαρίων σε 87 αυτοσχέδια σακουλάκια ραμμένα στη φόδρα ενός μπουφάν που προοριζόταν για τον φυλακισμένο με ισόβια σύντροφό της.

Στην απολογία της φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες είχε επιμελώς κρύψει άγνωστος τρίτος συνεργός που της παρέδωσε σακίδιο με ρούχα για να το μεταφέρει στον 37χρονο, καταδικασμένο σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σύντροφό της κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου της.

Στο LamiaReport μίλησε ο συνήγορος της κατηγορουμένης και ποινικολόγος Αθηνών Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος σημειώνοντας τα εξής:

«Οδηγηθήκαμε σήμερα ενώπιον της κας Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας για την αποδιδόμενη κατηγορία της απόπειρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός καταστήματος κράτησης (διακεκριμένη μορφή). Αν και η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκε εντός του σάκου με τα ρούχα που είχε στην κατοχή της η κατηγορουμένη ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο η κα Ανακρίτρια όσο και η κα Εισαγγελέας δεν πείστηκαν ότι γνώριζε μετά βεβαιότητας για την ύπαρξή τους, δίνοντάς της την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την κατηγορία ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων όντας ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Πιστεύω ακράδαντα ότι το αυτό θα αποδειχθεί και ενώπιον του Δικαστηρίου και η εντολέας μου θα κριθεί εν τέλει αθώα της βαρύτατης κατηγορίας που της αποδίδεται».

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.4139/2013 "Περί εξαρτησιογόνων ουσιών" η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός καταστήματος κράτησης συνιστά επιβαρυντική περίσταση και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση