«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πιο κοντά στο δικό της σπίτι στη Λαμία» (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 08:32 «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πιο κοντά στο δικό της σπίτι στη Λαμία» (Βίντεο)

Με τη συμβολή Σταϊκούρα ψηφίστηκε η διάταξη για τους όρους δόμησης και ρυμοτομίας…

«Ξεκινήσαμε χαμηλόφωνα για το σπίτι της Στερεάς Ελλάδας, στην έδρα της, στη Λαμία και είμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μας», ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά την ψήφιση στη Βουλή της διάταξης που προβλέπει τους όρους δόμησης και εν γένει ρυμοτομικά θέματα για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου και του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Το είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας στον πρόσφατο αγιασμό του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, όπου είχε αναφερθεί στα δύο μεγάλα αυτά έργα και στο αποφασιστικό βήμα που θα γινόταν με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης στη Βουλή.

Με τους νέους όρους θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη πιο λειτουργικό κτίριο για την απόδοση της Δικαιοσύνης, αλλά και ένα εξίσου σημαντικό κτίριο για τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση του κοινού ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για αυτό και ο κ. Σπανός ευχαρίστησε και πάλι τον Υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας τη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία να αποκτήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το δικό της σπίτι στην έδρα της στη Λαμία.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Σπανός:

Σημειώνεται ότι η ανέγερση διοικητηρίου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, υπήρξε πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, ο οποίος υπηρετήθηκε από την αρχή της θητείας μέσα από διεργασίες που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρώτο καθοριστικό βήμα ήταν η ανταλλαγή τμημάτων ακινήτων μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την τακτοποίηση των οικοπέδων, όπου θα αναγερθούν Διοικητήριο και Δικαστικό Μέγαρο. Εκδόθηκε κοινή απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, η οποία αποτελεί τον τίτλο για την μεταγραφή και καταχώριση των ακινήτων στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και κτηματολογικό γραφείο, αντίστοιχα.

Δεύτερο καθοριστικό βήμα είναι η ψήφιση της διάταξης, η οποία είχε κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής,  σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχείριση συμμετοχών του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες και ρυθμίσεις για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αξιολόγηση της έναντι του Δημοσίου φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ίδρυση και λειτουργία Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Με την έγκριση της νομοθετικής διάταξης, τροποποιείται -κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης- η χρήση γης, προσδίδοντας στα οικόπεδα που πρόκειται να ανεγερθούν το Διοικητήριο της Περιφέρειας και το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, χρήση γης: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ», ενώ ορίζονται και θα ισχύουν οι κάτωθι όροι δόμησης και ρυμοτομίας:

α. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: 50% της επιφάνειας.

β. Μέγιστος συντελεστής δόμησης: 0,8.

γ. Συντελεστής όγκου: 4,40.

δ. Ελάχιστες αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου: 7,50 μέτρα.

ε. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων: 17,50 μέτρα μετρούμενο από το γύρω φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος.

ζ. Ορίζεται πρασιά: 7,50 μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση