Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Λαμίας οι Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 15:29 Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Λαμίας οι Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου

Αφήνοντας πίσω μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, οι Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Εμβολιασμού του Γ. Ν. Λαμίας Ζωή Πετροπούλου, Ελένη Υφαντή και Αικατερίνη Μπουσίου, θα προβούν στον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και των Νηπιαγωγείων, των Ιδιωτικών και Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαμιέων για την κάλυψη του εμβολιαστικού κενού των μαθητών, καθώς και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας της σχολικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, παράλληλα θα διενεργηθούν οι εμβολιασμοί των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία, στις τάξεις υποδοχής - Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) του Δήμου Λαμιέων στους καταυλισμούς ρομά, καθώς και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού του ΚΚΠΠ Στερεάς Ελλάδας και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Επίσης στα πλαίσια των προγραμμάτων στην κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στα παιδιά των γυναικών που διαμένουν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων καθώς και σε οικοτροφεία ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Οι εν λόγω δράσεις θα υλοποιηθούν προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή έξαρση Λοιμωδών Νοσημάτων και να διασφαλιστεί η ατομική και ευρύτερα η δημόσια υγεία, εφαρμόζοντας όλα τα Υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid-19.