Σύγκρουση πλοίων στο στενό του Καφηρέα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 16:14 Σύγκρουση πλοίων στο στενό του Καφηρέα

Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές…

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (V.T.S.) Ραφήνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για επαφή - σύγκρουση του Ε/Γ -Ο/Γ «PELAGITIS» με το M/V «PARADISE ISLAND» σημαίας Παναμά στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα.

Το «PELAGITIS» είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με 4 επιβάτες, 9 Ι.Χ.Ε., 21 Φ/Γ οχήματα, 3 δίκυκλα και 21 άτομα πλήρωμα με προορισμό τη Χίο, ενώ το «PARADISE ISLAND» είχε αποπλεύσει από λιμένα Algeciras Ισπανίας με προορισμό λιμένα Nemrut Τουρκίας με 21 άτομα πλήρωμα.

Από την επαφή -σύγκρουση, σύμφωνα με τους Πλιάρχους, δεν υπήρξε τραυματισμός, εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα πλοία υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Τα δύο πλοία κατευθύνθηκαν αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου όπου αγκυροβόλησαν με ασφάλεια προκειμένου επιθεωρηθούν. Προς το παρόν το Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. Δεν έχει ενημερώσει για την κατάσταση των πλοίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση