Όχι στην απαξίωση του Κέντρου Υγείας Στυλίδας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 09:56 Όχι στην απαξίωση του Κέντρου Υγείας Στυλίδας!

Αύριο Τετάρτη 28/9 στις 11:00π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη εισόδου του ΚΥ...

Θέλοντας να διαφυλάξουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Στυλίδας, οι εργαζόμενοί του καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην πύλη εισόδου του ΚΥ.

Προηγήθηκε επιστολή - δήλωση άρνησης μετακίνησης στο ΓΝ Λαμίας προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας, τοπικούς φορείς και οργανώσεις, το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Λαμίας και ΚΥ Φθιώτιδας και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Γενικών Ιατρών Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι στο κάλεσμά τους περιγράφουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση όχι μόνο λόγω της μετακίνησης του προσωπικού, αλλά και της υποβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Επιπλέον πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο με τη δραματική κατάσταση του κτιρίου!

Διαβάστε το κάλεσμά τους:

«Καλούμε κατοίκους, εργαζόμενους, σωματεία και φορείς της Ανατολικής Φθιώτιδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαξίωση του Κ.Υ. Στυλίδας.. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η κατάσταση μέρα με την μέρα χειροτερεύει με την υποστελέχωση του Κ.Υ, τις διαρκείς μετακινήσεις γιατρών και τις ελλείψεις που μεγαλώνουν, ως αποτέλεσμα της πολιτικής στην Υγεία όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

•Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών μας προς το Γ.Ν. Λαμίας. Να: επιστρέψει άμεσα η Παιδίατρος μας για να έχουν ιατρική φροντίδα τα παιδιά μας

•Να εξοπλιστεί το Μικροβιολογικό εργαστήριο τον Κ.Υ. με σύγχρονα μηχανήματα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της Αν. Φθιώτιδας κι όχι μόνο, με ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων απαραίτητων για την Υγεία

•Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί μας υγειονομικοί

•Μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα και όχι Ιδιωτική Εταιρία

•Άμεσα μόνιμη πρόσληψη φυλάκων

•Συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά από σύγχρονες κι ολοκληρωμένες μελέτες

•Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Το ζήτημα της Υγείας μας αφορά όλους. Οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι, οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των εργαζομένων οδήγησαν στο να επιστρέψει η συνάδελφος χειρίστρια τον Ακτινολογικού στο Ακτινολογικό Εργαστήριο τον Κ.Υ. Στυλίδας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ -ΑΣΦΑΛΙΣΗ -ΠΡΟΝΟΙΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Κ.Υ.

ΖΗΤΑΜΕ:

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία.

•Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών σε Νοσοκομεία-Κ.Υ.

•Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους

•Αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών

•Κατάργηση κάθε πληρωμής και εισφοράς για την Υγεία

•Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης , γιατί η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα»

Και τρακτέρ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στη συγκέντρωση αναμένεται η συμμετοχή πολλών πολιτών, φορέων και συλλόγων. Ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Φθιώτιδας.

«Καλούμε τους αγρότες –ισσες να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Στυλίδας στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11.00π.μ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του Κ.Υ. Στυλίδας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Λαμίας, τα Σωματεία, Συλλόγους και Φορείς της Ανατολικής Φθιώτιδας», αναφέρουν στο δικό τους κάλεσμα και υπογραμμίζουν τις «απαιτήσεις τους»:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ -ΠΡΟΝΟΙΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Αγωνιστικά για ακόμα μια φορά διεκδικούμε ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

Γιατί η Υγεία και η ζωή μας, γιατί η Υγεία και η ζωή του λαού ΔΕΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση