Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δις ισόβια για το διπλό φονικό που είχε γίνει έξω από το σχολείο Θεσπιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 08:08 Δις ισόβια για το διπλό φονικό που είχε γίνει έξω από το σχολείο Θεσπιών

 Πατέρας και γιος είχαν χάσει τη ζωή τους και είχαν τραυματιστεί δύο ακόμη…

Ποινή φυλάκισης δις ισόβιας κάθειρξης και οκτώ χρόνων επέβαλε το μικτό ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας στους δράστες της στυγερής δολοφονίας, μετά από φονική ενέδρα, στις Θεσπιές, στις 13  Δεκεμβρίου του 2019.

Θύματα της στυγερής δολοφονίας ήταν πατέρας και γιος, ηλικίας 66 και 34 ετών, ενώ είχαν τραυματιστεί δύο ακόμη άτομα ένας 33χρονος και ένας 52χρονος. Αφορμή  ήταν μία πινακίδα έξω από το γυμνάσιο των Θεσπιών που προκάλεσε τη διαμάχη μεταξύ δύο εταιρειών σεκιούριτι.

Σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες τρία άτομα επιχείρησαν να τοποθετήσουν διαφημιστική πινακίδα έξω από το στο σχολείο, όμως τους  είχαν στήσει ενέδρα τέσσερα άτομα, από την ανταγωνιστική εταιρεία, που επέβαιναν σε βανάκι και άρχισαν να πυροβολούν.

Από τους πυροβολισμούς έπεσαν νεκροί ο 66χρονος και ο 34χρονος ενώ τραυματίστηκε 50χρονος συγγενής τους. Παράλληλα, τραυματίστηκε και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας security.

Ύστερα από 17 μήνες, που κράτησαν οι ακροαματικές διαδικασίες, το Δικαστήριο επέβαλε δις ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο και οκτώ χρόνια φυλάκιση στο δεύτερο κατηγορούμενο.

Στη διάρκεια της δίκης αναδείχθηκε η χρόνια αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα στα μέλη των δύο εταιριών και η οποία όπλισε το χέρι των δραστών.

Πηγή: siriosfm.gr