Ευρυτανία: Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες για την 48χρονη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 09:26 Ευρυτανία: Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες για την 48χρονη

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της λίμνης Κρεμαστών στην Ευρυτανία από το βράδυ της Πέμπτης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών στην Ευρυτανία βρέθηκε το αυτοκίνητο της 48χρονης μητέρας, μαζί με τα παπούτσια της και ένα σημείωμα, που άφηνε οδηγίες στην μητέρα και στον σύζυγό της να προσέχουν το παιδί της.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι μόλις δύο μέρες πριν η ίδια είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και είχε νοσηλευτεί ένα 24ωρο στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να φτάσει και το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από την Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τις έρευνες.

 

Στο σημείο επιχειρούσαν επί δύο ημέρες οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού χωρίς αποτέλεσμα.

Το drone έχει δραστικό βεληνεκές στα 150 μέτρα, με τα 100 μέτρα να είναι μία μέση απόσταση που θα μπορούσε να είναι εύχρηστο και να παίρνει εντολές για να κινείται χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, είναι ευλύγιστο και έχει 4 κινητήρες – έλικες, κάμερα και φωτισμό led, και θα μπορούσε να σαρώσει τον βυθό χωρίς προβλήματα. Το drone θα κατέβει ακριβώς στο στίγμα που έχει δώσει ο Ερυθρός Σταυρός.

Πρόεδρος ΟΦΚΑΘ: «Σε 10 λεπτά θα κατέβει το drone στα 90 μέτρα»

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επιχείρηση με το drone στη λίμνη Κρεμαστών.

«Το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δε μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα», ανέφερε αρχικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες λέγοντας ότι, «δεν μας νοιάζει εάν έχει μία απλή βροχή. Ο χειριστής θα μπει μέσα στη βάρκα, και θα το κάνει. Εάν έχει κεραυνούς και αέρα δεν θα μπορέσουμε. Όταν μας δείξουν το στίγμα, το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα».

«Η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Αν ξεκινήσουμε από την Αττική, ήμασταν παρόντες στην φωτιά, στον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, στην κακοκαιρία στην Καρδίτσα, και φέτος ήμασταν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που αγνοείται ένας τουρίστας», κατέληξε ο κ. Ράμμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση