«Ευκαιρίες και προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:01 «Ευκαιρίες και προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στη Lamia Expo 22.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ευκαιρίες και προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα
Αποστολόπουλο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Κυρίτση, στο κτήριο Α΄της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO 2022.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία που ενίσχυσε τον ρόλο της έκθεσης προσδίδοντάς της προστιθέμενη αξία, αποτελώντας ένα επιπλέον ερέθισμα για τον επισκέπτη, δίνοντάς του την ευκαιρία της ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια ημερίδα με τόσες ενότητες, όπου αξιόλογοι ομιλητές που κατέχουν καίριες θέσεις στον κλάδο του επιχειρείν, των οργανισμών, της εκπαίδευσης και των δημόσιων φορέων, παρουσίασαν και ανέλυσαν τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνου για τη Νέα Αγροτική Πολιτική 2023 - 2027, κατά την 1 η θεματική ενότητα. Μια νέα περίοδος ξεκινά, η οποία απαιτεί από τους αγρότες να παραμένουν ενημερωμένοι για τις νέες απαιτήσεις και τους κανονισμούς, προκειμένου να κάνουν πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Οι επόμενες θεματικές ενότητες αφορούσαν στις Επιδοτήσεις - Ψηφιακή Γεωργία - Περιβάλλον, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 - 2027 και στην Προώθηση - Εξαγωγές - Χρηματοδότηση Αγροτικών Προϊόντων.

Η ημερίδα, πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα, αποτέλεσε και ένα πεδίο διαλόγου, κατάθεσης προβληματισμών και απόψεων με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Τέλος, στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική κ. Σίμος Κεδίκογλου. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ.κ. Θέμης Χειμάρας και Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Αντιπεριφερειάχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας κα Κατερίνα Καλαντζή, η Περιφερ.Σύμβουλος και πρώην Υπουργός κα Κατερίνα Μπατζελή και ο Πρόεδρος του Φορέα ΠΕΛ Α.Α.Ε. κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση