Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται το TEDxLamia 2022!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 07:53 Έρχεται το TEDxLamia 2022!

Το TEDxLamia επιστρέφει για 3η χρονιά, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με το θέμα ēros.

9 Ομιλητές και 4 Performers θα προσεγγίσουν διαστάσεις του έρωτα που δεν έχουμε φανταστεί. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Μαρία Σολωμού.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 22:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου και η οδός Υψηλάντου θα μετατραπούν στο σκηνικό των πολλών workshops και food experiences του TEDxLamia. Φυσικά, μετά το τέλος των ομιλιών, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο after party για όλους τους συμμετέχοντες.

Ζήσε την εμπειρία του ēros!

Αγόρασε το εισιτήριό σου εδώ!

Δες τους ομιλητές του TEDxLamia 2002 ēros.

Τι είναι ēros;

Ο Έρωτας ορίζεται ως ένα αυθεντικό συναίσθημα έντονης αφοσίωσης, υπερβολικής επιθυμίας και αγάπης, βαθιάς έλξης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος. Ενεργοποιείται αστραπιαία και την ένταση του δεν έχει ακόμη βρεθεί η μονάδα μέτρησης που θα την αποτυπώσει.

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε πως εκδηλώνεται μόνο μεταξύ δύο ανθρώπων που  δεν μπορούν ο ένας να ζήσει χωρίς τον άλλο. Δεν είναι όμως έτσι. Ο Έρωτας σχετίζεται με όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Είναι ο τροφοδότης της επιστημονικής εξέλιξης, αφού ο επιστήμονας είναι εραστής της γνώσης. Είναι ο καταλύτης της κοινωνικής ευρυθμίας με την οποία ο πολίτης είναι παθιασμένος. Είναι η πηγή της καλλιτεχνικής παραγωγής, αφού ο ένθεος δημιουργός ερωτοτροπεί νοερά με το κάλλος, την αρμονία, το μέτρο, το αγαθό.

Ο Έρωτας με λίγα λόγια είναι μια δύναμη απροσμέτρητη που όλα τα κινεί, όλους τους συγκινεί και τους παρακινεί, βουνά μετακινεί, από τις καρδιές εκκινεί και τον κόσμο ανακινεί, την αγάπη διακινεί και την επανάσταση υποκινεί.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον παντοδύναμο Θεό θα μιλήσουμε ή έστω θα αποπειραθούμε να το πράξουμε, από τη σκοπιά που καθένας από τους 9 ομιλητές μας επιλέξει να το κάνει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του TEDxLamia 2002 ēros, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» (Αινιάνων 6), θα γίνουν τα εγκαίνια δυο εκθέσεων. Σε συνεργασία με την Sianti Gallery, φιλοξενούνται στην κεντρική αίθουσα η έκθεση «Έρως Καλός», με έργα των Αλέκου Φασιανού, Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Αληθεινού μεταξύ άλλων, και στην αίθουσα των «Αρχαίων Τειχών» η έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη «CARRÉ-CARRÉ». Οι εκθέσεις θα έχουν διάρκεια έως και τις 30 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Θέλεις να γίνεις υποστηρικτής του TEDxLamia;
Επικοινώνησε εδώ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.