Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αποφάσεις των Δημάρχων της Στερεάς στη συνεδρίαση που έγινε στους Δελφούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:12 Οι αποφάσεις των Δημάρχων της Στερεάς στη συνεδρίαση που έγινε στους Δελφούς

Προετοιμασίες για το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ…

Στους Δελφούς συνεδρίασε, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση, καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δελφών και Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., Παναγιώτης Ταγκαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις μοναδικές ομορφιές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη πυρκαγιά του Ελαιώνα, τα προβλήματα που δημιούργησε, και τις ενέργειες για ολιστική διαχείριση μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, που εκπονεί η κυβέρνηση, στον σχεδιασμό του οποίου συμμετέχει ο Δήμος.

Ακολούθησε η συζήτηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, που καλούνται αυτόν τον χειμώνα να διαχειριστούν οι Δήμοι. Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων, προκειμένου οι αυξήσεις στο ρεύμα που αυξάνουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών να μη μετακυληθούν στα νοικοκυριά.

Το ΔΣ απασχόλησε και το θέμα της προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για ζητήματα, που αφορούν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Νίκος Σουλιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση τμημάτων των ΠΕ.ΔΙ. – μεταξύ αυτών και των τμημάτων Φαρμακευτικής - και τη μετατροπή τους σε αυτοτελή τμήματα.

Τέλος, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφασίστηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου της Π.Ε.Δ. για τη διαμόρφωση των θέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας και τη συζήτηση των θεμάτων που θα αναδειχθούν σε εθνικό επίπεδο. Πριν το Συνέδριο, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των 16 Θεματικών Επιτροπών της Π.Ε.Δ., στις οποίες συμμετέχουν 130 αιρετοί από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του φιλοξενούντος Δήμου, τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Σικελιανού, παρακολούθησαν τις επετειακές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Αγκάλης και επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον Δήμο Δελφών με τις καλύτερες εντυπώσεις.