Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταξιούχος έχασε πάνω από 80.000€ σε... επενδύσεις!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 11:17 Συνταξιούχος έχασε πάνω από 80.000€ σε... επενδύσεις!

Ούτε κατάλαβε πως έκαναν φτερά τα 80.000 ευρώ !!!

Η δήθεν καλά μελετημένη επένδυση που απέφερε άνω του αναμενόμενου κέρδη για όσους είχαν χρήματα να επενδύσουν, δεν ήταν παρά μια.. καλοστημένη απάτη, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ένας συνταξιούχος από το Βόλο, ο οποίος βλέποντας ότι η «επένδυση» πάει καλά και είχε μεγάλα κέρδη, κατέθεσε σταδιακά ποσά που ξεπέρασαν τις 80.000 € εδώ και δύο χρόνια.

Ο συνταξιούχος σύμφωνα με το magnesianews.gr κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη κατ’ εξακολούθηση φέτος το καλοκαίρι, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία που ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να οδηγηθεί στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο απατεώνας που μιλούσε τηλεφωνικά με τον συνταξιούχο και τον έπεισε να καταθέσει χρήματα για επένδυση, μιλούσε άπταιστα Ελληνικά και τον καλούσε από τηλεφωνικό νούμερο της χώρας μας.

Πως ξεκίνησε η απάτη

Αρχικά, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βολιώτη και του ανέφερε για μια επένδυση που θα μπορούσε να του αποφέρει μεγάλα κέρδη χωρίς κόπο.

Ο συνταξιούχος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει αν η επένδυση στην οποία επένδυε τα χρήματά του ήταν σε συνάλλαγμα, σε κρυπτονόμισμα, σε μετοχές ή σε υπαρκτή ή ανύπαρκτη πλατφόρμα συναλλαγών, αλλά το βέβαιο είναι ότι ήταν ιδιωτική εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και όχι τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε τηλεφωνικά φαίνεται ότι είχε γνώση των οικονομικών και πειθώ, καθώς τον έπεισε να επενδύσει αρχικά ένα ποσό, του έστελνε έγγραφα ότι η επένδυσή του πήγαινε ανέλπιστα καλά, επικοινωνούσαν συχνά και κατάφερε σε διάστημα δύο ετών περίπου να του αποσπάσει ποσό που ξεπερνάει τις 80.000 €…

Τους προηγούμενους μήνες ο Βολιώτης ζήτησε απολογισμό της επένδυσης, σκοπεύοντας να βγάλει τα χρήματά του, αλλά τότε ο άγνωστος δράστης εξαφανίστηκε, το τηλέφωνο μέσω του οποίου είχαν συνομιλία ήταν «νεκρό» και τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του ότι επρόκειτο για απάτη και αφού τα χρήματά του είχαν κάνει «φτερά»…

Ο παθών κατάθεσε μήνυση κατά αγνώστων για απάτη κατ’ εξακολούθηση, η οποία παραλήφθηκε από την Εισαγγελία Βόλου και ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ή του τραπεζικού λογαριασμού που κατέθετε τα χρήματα για δήθεν επενδύσεις ο συμπολίτης.

Σημειώνεται ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σημειώνεται έξαρση της απάτης με δήθεν διαδικτυακές επενδύσεις σε «εξωτικά» προϊόντα υψηλής απόδοσης μικρή συμμετοχή από τον επενδυτή, με εκατοντάδες επενδυτές να έχουν χάσει μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά, χωρίς ως τώρα να έχει εξαρθρωθεί κάποιο από τα κυκλώματα από τις αρχές, παρά το γεγονός ότι έχουν σχηματισθεί πολλές σχετικές δικογραφίες από τις εισαγγελικές αρχές.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές στις αρμόδιες αρχές, που παρακολουθούν στενά το θέμα, αυτή την περίοδο γνωρίζει πολύ μεγάλη έξαρση μια απάτη που ακολουθεί το ίδιο μοτίβο, ανεξάρτητα αν πίσω της βρίσκονται διαφορετικές, υπαρκτές ή ανύπαρκτες πλατφόρμες συναλλαγών και εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.