Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο που έπλεε στον Παγασητικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 16:33 Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο που έπλεε στον Παγασητικό (ΦΩΤΟ αρχείου)

Σβήστηκε από το πλήρωμα και έφτασαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγριάς…

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Σκιάθου και Αιδηψού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “NACC POROS” σημαίας Πορτογαλίας, με 13 μέλη πλήρωμα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Παγασητικού κόλπου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα του πλοίου και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο λιμενικής εγκατάστασης στην Αγριά Βόλου συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII”.

Ακολούθησε επιθεώρηση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και από Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διαπίστωσαν την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στη συνέχεια το πλοίο ελλιμενίστηκε σε ιδιωτικές λιμενικές εγκαταστάσεις.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση