Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σερέτης: Στα πρώτα επτά έργα του Υπουργείου Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ογκολογική Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 16:55 Σερέτης: Στα πρώτα επτά έργα του Υπουργείου Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ογκολογική Λαμίας

Το ευχαριστώ της 5ης ΥΠΕ στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα…

Λεπτομέρειες, για την ανέγερση πτέρυγας Ακτινοθεραπείας, Χημειοθεραπείας, Αμφιθεάτρου και Επιστημονικής Βιβλιοθήκης στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας συνολικής έκτασης 2972m2, αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης .

Όπως αναφέρει στο πλαίσιο της κυβερνητικής βούλησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην επικράτεια και ειδικότερα στο Νομό Φθιώτιδας για  τη δημιουργία  νέων  Μονάδων - Τμημάτων για την  εξυπηρέτηση  των  πολιτών, έχει ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας το οποίο περιλαμβάνει ανέγερση νέου κτιρίου με αμφιθέατρο για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και την ένταξη του νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται ένα (1)  PET-CT και δύο (2) Γραμμικοί Επιταχυντές.

Επίσης για τη λειτουργία του Ογκολογικού έχει ενταχθεί στον οργανισμό του Νοσοκομείου Λαμίας

1. Mία (1) μονάδα Ακτινοθεραπείας ως ειδική μονάδα του Ογκολογικού τμήματος – Χημειοθεραπείας του Παθολογικού τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας

2. Συστάθηκαν τρείς (3) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ και συγκεκριμένα μία (1)  θέση ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας και δύο( 2) θέσεις  ειδικότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας .

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σερέτης, το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στα πρώτα επτά έργα του Υπουργείου Υγείας στο ταμείο Ανάκαμψης προς υλοποίηση και πρόκειται να αλλάξει τον Υγειονομικό Χάρτη όχι μόνο του Νομού Φθιώτιδας, αλλά συνολικά της Κεντρικής Ελλάδας με τη δυνατότητα που θα δίνει σε πολίτες οι οποίοι χρειάζονται θεραπευτική αντιμετώπιση να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις και να παραμένουν εκεί.

«Για να είμαστε σε θέση να προχωρήσει το ανωτέρω εμβληματικό έργο», συμπληρώνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, «έπρεπε να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα όπως π.χ. αύξηση των συντελεστών δόμησης και κάλυψη στο χώρο του έργου τα οποία δρομολογούνται θετικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με νομοθετική ρύθμιση την τρέχουσα εβδομάδα.

»Για την δρομολόγηση του έργου  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα  για τη συνεργασία μηνών μαζί του.

»Η κοινή προσπάθεια  του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών,  του ΤΑΙΠΕΔ , της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας  συνεχίζεται», καταλήγει ο κ. Σερέτης.