Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε αλλάζει η ώρα και περνάμε στη χειμερινή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 09:38 Πότε αλλάζει η ώρα και περνάμε στη χειμερινή

Τι γίνεται με το θέμα της κατάργησης.

Ο Οκτώβριος είναι εδώ και είναι ο μήνας που η ώρα αλλάζει και περνάμε στη χειμερινή. Συγκεκριμένα, η αλλαγή της ώρας αναμένεται και το 2022 την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 30/10/2022.

Τα ξημερώματα της Κυριακής του Οκτωβρίου, στις 04:00 τα ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00.

Ένα ζήτημα που μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια είναι αυτό της κατάργησης της αλλαγής της ώρας. Το 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο. Η απόφαση ελήφθη μετά από δημοσκόπηση 4,6 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που έδειξε ισχυρή υποστήριξη προς την κατάργηση του μέτρου.

Μετά την ψηφοφορία, η απόφαση πέρασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εφαρμοστεί. Ωστόσο, είπε ότι δεν θα μπορούσε να απαλλαγεί από την αλλαγή ώρας χωρίς εκτίμηση επιπτώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19.

Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εποχές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.