Έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας στο ΠΑΑ 2014-20

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 08:45 Έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας στο ΠΑΑ 2014-20

Τα σημαντικά έργα που εγκρίθηκαν για το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας ύψους 1.500.000 ευρώ, περιγράφει σε ανάρτησή της η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

Η κα Στιβακτή δεν κρύβει τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη χρηματοδότηση κομβικών έργων που θα στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη του δήμου της.

Δείτε την ανάρτηση και τον πίνακα των έργων που εγκρίθηκαν, με την παρέμβαση και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

«Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα για τον Δήμο μας, με μία ακόμη ένταξη έργων, ύψους 1.500.000€ περίπου, να προστίθεται στο ενεργητικό μας!

Με απόφαση του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, κατόπιν παρεμβάσεως του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, εντάχθηκαν τρεις πράξεις μας στη Δράση "Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Οι εν λόγω πράξεις αφορούν έργα Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας και συγκεκριμένα:

️ Αγροτική Οδοποιία Μόδι - Αμφίκλεια, η οποία αφορά αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 3.534,80μ. από τη διασταύρωση Μοδίου (Λεύκας Γεφύρι) έως την Αμφίκλεια (περιοχή Βρυλιά).

️ Αγροτική Οδοποιία Λευκοχώρι - Αγία Παρασκευή, η οποία αφορά αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 3.437μ. από την Κοινότητα Λευκοχωρίου έως την αερογέφυρα της Αγίας Παρασκευής.

️ Αγροτική Οδοποιία Ελάτεια - Αγία Μαρίνα, η οποία αφορά δύο αγροτικούς δρόμους.

α) Αγροτικό δρόμο στην Ελάτεια, συνολικού μήκους 2.409,20μ., από τα όρια του οικισμού Ελάτειας έως το σημείο που ξεκινά η νέα ασφαλτόστρωση, η οποία καταλήγει στο γεφύρι Κάτω Τιθορέας.

β) Αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 996,47μ. στην Αγία Μαρίνα, που ξεκινά από την παράκαμψη Αγίας Μαρίνας στα δεξιά από τον δρόμο της Κάτω Τιθορέας έως τον δρόμο που οδηγεί στην Τιθορέα.

Πρόκειται για δρόμους κομβικούς, που εξυπηρετούν πλήθος αγροτών στην καθημερινότητά τους και για τους οποίους δεχόμασταν κατ'επανάληψη παράπονα. Οι εν λόγω δρόμοι προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν ή τσιμεντοστρωθούν, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και ασφαλέστερη η διέλευσή τους.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Δήμου μας, με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τρανή απόδειξη όχι μόνο οι χαλικοστρώσεις με ίδια μέσα και εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και η σύναψη σύμβασης, το αμέσως προσεχές διάστημα, για υλοποίηση αμμοχαλικοστρώσεων αγροτικών δρόμων στην Κοινότητα Ζελίου, συνολικού μήκους 3.000,00 μ. περίπου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δημοτών μας και δεν αφήνουμε καμία χρηματοδότηση να πάει χαμένη. Είτε αφορά αγροτικούς δρόμους, είτε δημοτική οδοποιία (παρότι ελάχιστες οι χρηματοδοτήσεις), είτε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση