Έτσι έβγαζε τις «μαϊμού» άδειες ο αστυνομικός για τα "ορφανά" κυνηγετικά όπλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 09:18 Έτσι έβγαζε τις «μαϊμού» άδειες ο αστυνομικός για τα "ορφανά" κυνηγετικά όπλα

Οι «αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων τον συνέλαβαν για πλαστογραφία μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν στο γραφείο του.

Ο λόγος για έναν υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Γραφείο Όπλων Διεύθυνσης της Θεσσαλίας, ο οποίος τα "ορφανά" κυνηγετικά όπλα τα "βάφτιζε" νόμιμα και στη συνέχεια φέρεται να τα πουλούσε σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όταν ο κάτοχος ενός όπλου πεθάνει πολλές φορές οι κληρονόμοι (παιδιά, σύζυγοι κλπ) το παραδίδουν στην αστυνομία χωρίς να επιθυμούν να το κρατήσουν στο όνομά τους.

Έτσι λοιπόν ο συγκεκριμένος αστυνομικός, όταν είχε τέτοιες περιπτώσεις, πλαστογραφώντας υπογραφές (κατόχου-διοικητή κλπ) τα έκανε νόμιμα και στη συνέχεια τα πουλούσε.

Η δράση του όμως έγινε αντιληπτή και ένα πρωινό οι συνάδελφοί του από το Εσωτερικών Υποθέσεων έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο γραφείο του, όπου εντόπισαν τουλάχιστον 13 περιπτώσεις, στην έκδοση αδειών πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι οποίες, είτε έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, είτε είχαν διορθώσεις ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, είτε δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι των συμβαλλομένων μερών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί από τον συλληφθέντα οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την παραλαβή και καταχώρισή του, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στο τηρούμενο αρχείο εκδοθείσες άδειες αγοράς και κατοχής του όπλου καταφανώς πλαστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση