Φθιώτιδα: Φθινόπωρο με κορωνοϊό και 25 θανάτους - «Άδειασε» επιτέλους η ΜΕΘ Covid!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 09:46 Φθιώτιδα: Φθινόπωρο με κορωνοϊό και 25 θανάτους - «Άδειασε» επιτέλους η ΜΕΘ Covid!

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα χωρίς ευτυχώς να υπάρχει η ίδια τάση στις εισαγωγές στα Νοσοκομεία…

Αρκετά διαφορετικό είναι το φετινό Φθινόπωρο σε σχέση με αυτό του 2021, αναφορικά με την πανδημία Covid.

Τα κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης «όμικρον» και ειδικά της Ο5 είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα της «δέλτα» τέτοια εποχή πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία της χώρας είναι αντίστοιχα πολύ λιγότερα.

Μιλώντας με αριθμούς και σε τοπικό επίπεδο, η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας είναι από τις 3 Οκτωβρίου και πάλι χωρίς ασθενή. Κάτι τέτοιο είχαμε καταγράψει και στις 20 Ιουλίου, με τη Μονάδα να μένει κενή για σχεδόν 2 ημέρες, ενώ για ώρες έμεινε χωρίς ασθενή και στις 2 του περασμένου Ιούνη.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λαμίας για ασθενείς με κορωνοϊό, δουλεύει σχεδόν «στα κόκκινα» από τον Νοέμβριο του 2020 με πολύ λίγες ημέρες όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεται κάτω από 50% σε πληρότητα!

Την ίδια ώρα οι ασθενείς στο Πέτρινο όπου στεγάζεται η Κλινική Covid νοσηλεύει 15 άτομα. Ο αριθμός παραμένει σχεδόν σταθερός από τα μέσα του περασμένου μήνα και είναι από τους μεγαλύτερους (κάποιες φορές ο μεγαλύτερος) σε όλη την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας από όλη την Υγειονομική Περιφέρεια οι ασθενείς και στα 13 Νοσοκομεία δεν ξεπερνούν τους 100, ενώ σε ΜΕΘ είναι μόλις 3.

Οι θάνατοι

Ένα στοιχείο το οποίο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο και εξακολουθεί να τρομάζει και να προκαλεί πόνο, είναι οι θάνατοι.

Είναι βέβαιο πλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων καταλήγουν, είναι με κορωνοϊό και όχι από κορωνοϊό. Ακόμη κι έτσι όμως, μέσα στο Φθινόπωρο, έχουμε καταγράφει την απώλεια 25 συνανθρώπων μας με τους 21 από αυτούς στη Φθιώτιδα και οι υπόλοιποι από όμορες κοινότητες ή με καταγωγή από αυτή.

Όλο το Φθινόπωρο το 2021 οι απώλειες μόνο στη Φθιώτιδα είχαν φτάσει τις 51, ενώ υπολογίζοντας το ίδιο διάστημα οι θάνατοι ήταν 14!

Οι θάνατοι λοιπόν έχουν αυξηθεί, υπολογίζοντας με τους κανόνες του ΠΟΥ (μέχρι και 90 μέρες από τη νόσηση).

Δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συνανθρώπων μας που έχασαν τη μάχη για τη ζωή απέναντι στην covid-19 το Σεπτέμβριο μήνα ήταν στα 85 έτη με διάμεση τιμή τα 88! Ηλικίες από 62 έως 98 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση