Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαμία πενθεί για τον Κωστή - Σήμερα η κηδεία του - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:37 Η Λαμία πενθεί για τον Κωστή - Σήμερα η κηδεία του - ΒΙΝΤΕΟ

«Έφυγε» άδικα ένα από τα καλύτερα παιδιά της Λαμίας, βυθίζοντας στο πένθος όλη την πόλη - ΄Ήταν μόλις 39 ετών και πολύ πρόσφατα παντρεύτηκε και έγινε πατέρας - Σήμερα στις 5:00΄ το απόγευμα η κηδεία του στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι μέσα στη στοά του μεταλλείου, όπου εργαζόταν ως μηχανικός. Την ώρα που ο Κωστής Αργύρης διέσχιζε με το αυτοκίνητο της εταιρείας τη στοά βάσης, ένα κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την καμπίνα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς ο Κωστής βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου.

«Ήταν πολύ έμπειρος και πολύ προσεχτικός. Αυτό που έγινε δεν υπάρχει. Λες και είχε ραντεβού με τον θάνατο. Δεν έγινε κάποια κατάρρευση της στοάς. Ένα κομμάτι βράχου έπεσε και έτυχε να πέσει τη στιγμή εκείνη που περνούσε ο μηχανικός μας, και μάλιστα ακριβώς πάνω στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχουν λόγια. Όταν εμείς μπαίνουμε στη στοά για δουλειά το πρωί κανουμε το σταυρό μας γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στις οικογένειές μας. Συλλυπητήρια στους δικούς του...», είπε ένας από τους συναδέλφους του στο LamiaReport.

"Παιδί μάλαμα"

Δεν είναι υπερβολή ότι ήταν ένα "παιδί μάλαμα".  Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, πρόσχαρος, ευγενικός, δοτικός, η ψυχή της παρέας και ιδιαιτερα αγαπητός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο άκουσμα της θλιβερής είδησης "πάγωσε" όλη η Λαμία.

Ο Κωστής παλαιότερα, εκτός από τη δουλειά του ως μηχανικός, επειδή ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και εργατικός, διατηρούσε και κατάστημα εστίασης στο κέντρο της πόλης.

Με την αγαπημένη του Βάσια είχαν αποκτήσει μια υπέροχη κορούλα και πριν 40 ημέρες, έκαναν το θρησκευτικό γάμο τους και βάφτισαν το κοριτσάκι τους κάνοντας όνειρα για τη ζωή.  Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να στηρίξουν τη γυναίκα του, που από τη μια στιγμή έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Η κηδεία του Κωστή θα γίνει στις 5:00΄ το απόγευμα της Πέμπτης στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Δείτε στο βίντεο τι έλεγε ο ίδιος για τη δουλειά του στις στοές

O 39χρονος ο Κωστής Αργύρης, ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ύστερα από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη.

Μάλιστα για την επαγγελματική του σταδιοδρομία είχε μιλήσει ύστερα από κάλεσμα του Πολυτεχνείου της Κρήτης, μέσα από βίντεο στις 16 Ιουνίου, ο άτυχος Κωνσταντίνος Αργύρης.

Στο βίντεο ο 40χρονος πατέρας κοριτσιού, μόλις ενός έτους, είχε αναφερθεί στην φοιτητική του σταδιοδρομία, αλλά και στο συνολικό έργο της σχολής που έγινε η αιτία  να αγαπήσει το επάγγελμά του:

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2001 και τις ολοκλήρωσα το 2007 στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός δεν γνώριζα τι θα πει να είσαι μηχανικός ανοιχτών πόρων δεν είχα κάποιο σχετικό ερέθισμα από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά τόσο το ζεστό κλίμα που υπάρχει στην Ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και οι γνώσεις που σου προσφέρει το ίδρυμα με έκανε να το αγαπήσω. Το Πολυτεχνείο προσφέρει γνώσεις τόσο σφαιρικές όσο και αρκετά εξιδεικευμένες ανάλογα με τον κύκλο σπουδών που θα διαλέξει κάθε φοιτητής. Τα θεωρητικά μαθήματα, οι πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και η τύχη που είχαν να συμμετάσχω σε κάποια ερευνητικά προγράμματα με έκαναν να αγαπήσω το αντικείμενο. Έτσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου ξεκίνησαν την καριέρα μου σαν μηχανικός σε οδικά τούνελ στο πέταλο του Μαλιακού συγκεκριμένα στην κατασκευή έξω ειδικών γαλαριών για το οδικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σαφώς σαν βοηθός στην αρχή. Έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου σαν υπεύθυνος μηχανικός πια συνέχισα την καριέρα μου στα λατομεία στην ίδια περιοχή.

Τα τελευταία 11χρονια ασχολούμαι με την εκμετάλλευση βωξίτη στην περιοχή Φθιώτιδα και Φωκίδα αποκλειστικά υπόγεια εκμετάλλευση, υπόγειες στοές. Παράλληλα με αυτό είμαι και υπεύθυνος μηχανικός διάτρησης ανατίναξης ώστε να γίνει η συγκεκριμένη παραγωγή βωξίτη. Από όλο αυτό τι θα ήθελα να μείνει; Αγαπήστε το αντικείμενο, αδράξτε την ευκαιρία που σας δίνει το Πολυτεχνείο και μέρα με την μέρα θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο δημιουργικοί άνθρωποι
».

Δείτε το βίντεο:

Ο Κωστής επίσης πριν δύο χρόνια είχε μιλήσει σε εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας για την ασφάλεια στις στοές και τα μεταλλεία του Βωξίτη.

Δείτε το βίντεο:

Αναστολή εργασιών ανακοίνωσε η εταιρεία

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας  σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 39χρονο Λαμιώτη μηχανικό Κωστή Αργύρη.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοί μας είναι ασφαλείς.

Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία
».