Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα Κυριακή το TEDxLamia 2022 - Δείτε τους ομιλητές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 12:54 Σήμερα Κυριακή το TEDxLamia 2022 - Δείτε τους ομιλητές

Το TEDxLamia επιστρέφει για 3η χρονιά, σήμερα Κυριακή (9/10) στις 3:00΄ το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με το θέμα ēros.

9 Ομιλητές και 4 Performers θα προσεγγίσουν διαστάσεις του έρωτα που δεν έχουμε φανταστεί.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Μαρία Σολωμού.

Αγόρασε το εισιτήριό σου εδώ ή στο φυσικό κατάστημα πώλησης, βιβλιοπωλείο “Επίπεδο” οδός Αβέρωφ 5, Λαμία.

Εισιτήρια δεν θα διατίθενται στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι ομιλητές του TEDxLamia 2022 ēros

Θεόδωρος Παπαγγελής

Για να αισθανθείς τον έρωτα πρέπει πρώτα να καταλάβεις την έννοια του…

  • καθηγητής Θεόδωρος Παπαγγελής είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (St John’s College). Θα μας ξεναγήσει σε ένα ταξίδι χρωμάτων από την αρχαιότητα έως και το αύριο!
  • μπλε για το ερωτικό παιχνίδι
  • κίτρινο για την αγάπη/στοργή
  • κόκκινο για το ερωτικό πάθος

Εσύ θα αποφασίσεις σε πιο χρώμα βρίσκεσαι!

Χάρης Χηνιάδης

  • Χάρης Χηνιάδης είναι Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μητέρα και συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live.

Στις 09/10, ο Χάρης Χηνιάδης θα είναι και στη σκηνή του TEDxLamia για να σου μιλήσει για αυτή την πλευρά της τεχνολογίας…

  • που βοηθά στην ολοκλήρωση του έρωτα 2 ανθρώπων
  • που δίνει πρόσβαση σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες σε θεραπείες υπογονιμότητας
  • που συμβάλλει σε ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας

Κυριάκος Βλασσόπουλος

  • Κυριάκος Βλασσόπουλος είναι Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής.
  • Πώς καταλαβαίνω ότι είμαι ερωτευμένος – η;
  • Πώς μπορώ να μισώ ή να απεχθάνομαι κάποιον που αγάπησα;
  • Τα social media σκοτώνουν τον έρωτα;

Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που θα λύσει ο Κυριάκος Βλασσόπουλος, Ψυχοθεραπευτής – Ομαδικός Αναλυτής, στη σκηνή του TEDxLamia2022!

Μάριος Περικλής Μπέγζος

  • Μάριος Περικλής Μπέγζος είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος φιλοσοφίας. Μόνο όταν είσαι ερωτευμένος… ζεις;
  • φιλοσοφική του σκοπιά γύρω από τον έρωτα και τον θάνατο έρχεται να μας μεταφέρει την Κυριακή 09/10 ο Μάριος Μπέγζος στη σκηνή του TEDxLamia!

Κωστής Μιχαλάκης

O Κωστής Μιχαλάκης είναι ιατρός, ενδοκρινολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στις ΗΠΑ (στα Πανεπιστήμια Harvard και Yale και στο National Institutes of Health), όπου ειδικεύτηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση και τις διαταραχές βάρους και γονιμότητας.

Τι είναι ο έρωτας; Μήπως… Ενδοκρινολογία; Πίσω από τον ρομαντισμό υπάρχει κι η επιστήμη για την οποία θα μιλήσει ο Κωστής Μιχαλάκης.

Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη

Φήμες λένε ότι ερωτευόμαστε μόνο 3 ανθρώπους στη ζωή μας.

Και… τη δουλειά μας έρχεται να συμπληρώσει η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, CEO του MANTILITY!

Ταυτίζεσαι; Κλείσε τώρα τη θέση σου στο φετινό TEDxLamia για να την ακούσεις!

Πάνος Αλεφραγκής

Τελικά τα social media σκοτώνουν τον έρωτα;

Έλα την Κυριακή 09/10 στη σκηνή του TEDxLamia να προβληματιστείς μαζί με τον Πάνο Αλεφραγκή, Head of Digital στο The Newtons Laboratory, σε μια ομιλία γύρω από τον έρωτα στην εποχή του Tinder, των Social Media και του Ai.

Μάνος Στεφανίδης και Άρης Σφακιανάκης

  • Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός και κριτικός τέχνης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του TEDxLamia με παρέα…

  • Άρης Σφακιανάκης, συγγραφέας, θα τον συνοδεύσει σε μια συνέντευξη περί τέχνης και έρωτα!

Οι performers του TEDxLamia 2022 ēros

Αμάρια

Μετά από χρόνια στην αγγλική Alt-Pop Electronica σκηνή, η Αμάρια χαράζει μια νέα καλλιτεχνική πορεία, συνδυάζοντας την αγάπη της για την Alternative-Electro μουσική με την μητρική της γλώσσα και κουλτούρα, δημιουργώντας έναν κόσμο γεμάτο με Pop μελωδίες και ευαίσθητους στίχους.

Όλα τα τραγούδια της βρίσκουν τρόπο να μιλήσουν για την κοινωνία και την ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης ύπαρξης. Θίγουν ζητήματα ψυχικής υγείας και απελευθέρωσης, κρύβοντάς τα πίσω από Pop μελωδικές γραμμές. Στα πρώτα της βήματα ως solo artist, ενώνει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής με τις ελληνικές της ρίζες, δημιουργώντας σύγχρονο ελληνικό alt-pop.

Κάθε live της θέλει να είναι μια ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και ανταλλαγή ενέργειας.

Κυριακή Μπαΐλη

  • Κυριακή Μπαΐλη ασχολείται με τα εναέρια ακροβατικά ως προπονήτρια, τα τελευταία πέντε χρόνια, και ως αθλήτρια και performer τα τελευταία εννέα. Τα εναέρια ακροβατικά αποτελούν μια παραστατική τέχνη και εντάσσονται στις τέχνες του τσίρκου. Στόχος της είναι να μεταδώσει τη γνώση της τόσο στο κομμάτι της τεχνικής στον εναέριο εξοπλισμό όσο και να συμβάλλει στην δημιουργία δράσεων υψηλής αισθητικής και τεχνικής εκτέλεσης, που αποτελεί βασικό κομμάτι του σύγχρονου τσίρκου.

Χάρης Νικολαΐδης

  • Χάρης Νικολαΐδης είναι τραγουδοποιός που γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Βούλα και άρχισε να παίζει κιθάρα από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Στην εφηβεία «έμπλεξε» μαζί με τρεις φίλους του σε ένα punk συγκρότημα και άρχισε να εμφανίζεται σε όλα τα underground λαίβάδικα της Αθήνας. Αγάπησε τη μουσική, κάτι το οποιο τον έκανε να πάει στο Southampton και να σπουδάσει Music Performance. Εκεί βρέθηκε να παίζει σε ένα συγκροτημα με έναν hardrock χαρακτήρα εως που γύρισε στην Ελλάδα. Με αυτο το βήμα ξεκίνησε και να γράφει δικά του τραγούδια.

Όσο όμως τον επηρέασε η punk και το hardrock, άλλο τόσο του άλλαξαν τη ζωή ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο John Mayer και οι Mumford and Sons.

Αντώνης Δόμινος (Domino)

Γεννημένος στο New Jersey των ΗΠΑ από Έλληνες μετανάστες, ο Αντώνης Δόμινος (Domino) είχε ξεκινήσει τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις ως τραγουδιστής της μπάντας που είχε δημιουργήσει με το όνομα “Miss Amanda Jones”. Το 1999 πήρε τη μεγάλη απόφαση να τα εγκαταλείψει όλα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην αγαπημένη του πατρίδα, την Ελλάδα.

Έφτιαξε το συγκρότημα Cabin 54, ένα πενταμελές ποπ- ροκ σχήμα που συνόδευσε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες στις εμφανίσεις τους, όπως τους Σάκη Ρουβά, Νίνο, Τάμτα, Ελένη Πέτα, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε γνωστά clubs της Αθήνας με μεγάλη επιτυχία.

TEDxLamia 2022

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 22:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου και η οδός Υψηλάντου θα μετατραπούν στο σκηνικό των πολλών workshops και food experiences του TEDxLamia. Φυσικά, μετά το τέλος των ομιλιών, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο after party για όλους τους συμμετέχοντες.