Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝ Λαμίας: Γιατρός ζητούσε επειγόντως απινιδωτή και της είπαν ότι δεν δουλεύει

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 08:21 ΓΝ Λαμίας: Γιατρός ζητούσε επειγόντως απινιδωτή και της είπαν ότι δεν δουλεύει

Πέθανε 50χρονος ασθενής που είχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του…

Ένας νέος άνθρωπος 50 ετών έχασε τη ζωή του από ανακοπή στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε χρειαστεί απινιδωτή ο οποίος δεν «λειτουργούσε».

Ο άτυχος άνδρας, που νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια, χρειάστηκε να διασωληνωθεί το βράδυ της Τετάρτης (5/10) παρουσιάζοντας δύσπνοια, ενώ ήταν και εμπύρετος.

Συνοδεία γιατρού της ΜΕΘ ο ασθενής οδηγήθηκε στον 1ο όροφο για αξονική τομογραφία προς διερεύνηση των αιτιών της λοίμωξης, όπου παρουσίασε αρρυθμία. Άμεσα η γιατρός ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και ζήτησε τον απινιδωτή που βρίσκεται στον όροφο, ενημερώθηκε όμως από τον υπεύθυνο του Τμήματος ότι δεν δουλεύει (!).

Ενεργώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε μετέβη στο κοντινότερο Τμήμα που είναι το ΤΕΠ στο ισόγειο, όπου μαζί με Καρδιολόγο έκαναν για περισσότερα από 20 λεπτά διαδοχικά πολλές προσπάθειες για ανάνηψη, με αρνητικό δυστυχώς αποτέλεσμα.

Λειτουργούσε ο απινιδωτής!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, από το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, δόθηκε άμεσα προφορική εντολή στο τεχνικό τμήμα, για έλεγχο του φερόμενου ως χαλασμένου απινιδωτή. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο απινιδωτής λειτουργεί μια χαρά!

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αν χρησιμοποιούνταν ο απινιδωτής του 1ου ορόφου, ο άνθρωπος αυτός τώρα θα ζούσε και θα διέφευγε και τον κίνδυνο, καθώς η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. Όμως μιλάμε για Νοσοκομείο, για το μέρος που πρέπει να νιώθουμε τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί τι συνέβη πραγματικά.

Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι το μεγαλύτερο της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτό βασίζονται για την προστασία της υγείας τους χιλιάδες κόσμου.

Κάποιοι προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, προσπαθούν με πολλούς τρόπους να το απαξιώσουν και πολλές φορές να φορτώσουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους σε όσους ευσυνείδητα συνεχίζουν να παλεύουν.

Δυστυχώς κάποια από αυτά τα λάθη και τις παραλείψεις είναι πλέον αντικείμενο υποθέσεων που διερευνά η δικαιοσύνη, καθώς ελέγχεται αν στοίχισαν ανθρώπινη ζωή.