Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποίηση των Φοιτητών Λαμίας για τη σίτιση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 09:12 Κινητοποίηση των Φοιτητών Λαμίας για τη σίτιση

Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι έξω από τη Φοιτητική Λέσχη…

Κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας, διεκδικώντας τη λύση βασικών προβλημάτων τους όπως η σίτιση.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν το θέμα των φοιτητικών εστιών, αλλά και της δωρεάν μεταφοράς τους στο Πανεπιστήμιο, ειδικά αυτή την περίοδο που η ενεργειακή κρίση έχει γονατίσει τα νοικοκυριά.

Διαβάστε την ανακοίνωση - πρόσκληση σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 12:30’ το μεσημέρι έξω από τη Φοιτητική Λέσχη Λαμίας.

«Ακόμα δεν ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά και ήδη οι φοιτητές της Λαμίας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια, η οποία κάθε χρόνο και μειώνεται! Προβλήματα τα οποία αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τις σπουδές μας και μετατρέπουν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην δωρεάν μόρφωση σε ατομική υπόθεση. Πια απλά: Έχεις λεφτά; Σπουδάζεις. Δεν έχεις; Πρόβλημα σου.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση με την μέριμνα των φοιτητών αυτή τη στιγμή στη Λαμία είναι επικίνδυνη. Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς; Από την απουσία φοιτητικής εστίας σε μια πόλη με περίπου 3000 φοιτητές; Από το γεγονός άτι ακόμα δεν ήρθαν αι πρωτοετείς και ήδη πληρώνουν για να φάνε; Από τα γεγονός ότι δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση έχει μόνο το 1/3 των φοιτητών;(!) Από την εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί στα πρώην ΤΕΙ όπου οι φοιτητές για να φάνε πρέπει να πάρουν έξτρα λεωφορεία για να φάνε στη λέσχη στα κέντρο και μετά να ξανακατέβουν για μάθημα;

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα πληρώσουμε εμείς και αι οικογένειες μας τη νύφη για ακόμα μια φορά! Ειδικά τώρα που μας προετοιμάζουν όλους για έναν «δύσκολο χειμώνα»! Για έναν χειμώνα που θα είναι δύσκολος μόνα για εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά ιδιαίτερα κερδοφόρος για τις μεγάλες εταιρείες και τα μονοπώλια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ΔΩΡΕΑΝ σίτιση για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές ανεξαρτήτων οικονομικών κριτηρίων.

Να ανοίξει τώρα χώρος στα πρώην ΤΕΙ για να σιτίζει τους φοιτητές μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές. Να αναλάβει τα έξοδα της γραμμής 4 (Άμπλιανη-Πανεπιστήμιο) ο δήμος και η περιφέρεια.

Άμεση παράδοση σχεδίου ανέγερσης φοιτητικών εστιών από εργολάβους και περιφέρεια στους φοιτητές με χρονοδιάγραμμα, χωρίς ΣΔΙΤ και κριτήρια.

Προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τη λέσχη στις 12:30’ αύριο Παρασκευή 7/10 για το θέμα της σίτισης των φοιτητών.

Δεν θα τη πληρώσουμε για ακόμα μια φορά εμείς! Αγώνας για δωρεάν σπουδές και πτυχίο με δικαιώματα!»

(Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση)