Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εγκαινίασε την "Thessaly Expo 22" - Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 08:12 Ο Χρήστος Σταϊκούρας εγκαινίασε την "Thessaly Expo 22" - Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας

Συμμετέχουν περίπου 100 εκθέτες από πολλούς κλάδους…

Με λαμπρότητα και επισημότητα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής (7/10) από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα η Thessaly Expo '22- Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας, που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καρδίτσας τη ΔΕΘ-Helexpo, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Ιεζεκιήλ για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί των επισήμων.

Δείτε το βίντεο:

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας στον χαιρετισμό του συνεχάρη το Επιμελητήριο και τους τοπικούς φορείς για την αναβίωση του θεσμού της έκθεσης και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως τη μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και του ΕΝΦΙΑ που μόνο για την Καρδίτσα, όπως είπε, το ποσό που εξοικονομήθηκε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται σε 6 εκ. €. Αναφερόμενος στην πανδημία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κατάφερε να στηρίξει την τοπική οικονομία και κοινωνία διαθέτοντας σημαντικούς πόρους ύψους 105 εκ. € μόνο για την Καρδίτσα, όπου 10.736 επιχειρήσεις πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή. Όσον αφορά την αντιμετώπιση του Ιανού εξήρε την προσπάθεια που έγινε τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους τοπικούς φορείς αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες,  ώστε να έχουν αποζημιωθεί πάνω από το 90% των επιχειρήσεων και  2212 φυσικά πρόσωπα σε σύνολο 2.800.

«Νομίζω ότι, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, κάναμε το καλύτερο δυνατό» τόνισε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στη συνέχεια στην ενεργειακή κρίση, όπου και πάλι, όπως είπε, η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες και κυρίως στα φυσικά πρόσωπα για να καλύψουν μέρος της αύξησης του ενεργειακού κόστους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και πάλι η χώρα θα τα καταφέρει και θα συνεχίσει την ανοδική της αναπτυξιακή πορεία.

Ακολούθως ο κ. Σταϊκούρας πλαισιωμένος από τους κ.κ. Τσιάρα, Αγοραστό, Ζυγογιάννη. Κωτσό, Σκόνδρα και Τσιάκο έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και όλοι μαζί επίσημοι προσκεκλημένοι, φορείς και πολίτες περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης που καλύπτει περίπου μια έκταση  3.600 τ.μ., στεγασμένου χώρου και 500 τ.μ. υπαίθριου χώρο και συμμετέχουν περίπου 100 εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων και ποτών, των  αγροτικών προϊόντων & εξοπλισμού, του  τουρισμού-αγροτουρισμού, των δομικών υλικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των οχημάτων ,του οικιακού εξοπλισμού, της ένδυσης & αξεσουάρ και των  καλλυντικών καθώς και υπηρεσίες φορείς που συνθέτουν το περιεχόμενο της διοργάνωσης.

Παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Thessaly EXPO Πολυκλαδική έκθεση Καρδιτσας

Η Thessaly Expo πλαισιώνεται επίσης από πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Το Σάββατο στις 10.15 το πρωί στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός’’: Δύο χρόνια μετά» με ομιλητή τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, ενώ στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα

 Την Κυριακή στις 11.30 στο ίδιο χώρο διοργανώνεται η ημερίδα με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» ενώ στις 13.00 θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με παραδοσιακούς χωρούς. Τέλος στις  9.00 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Επίσης κατά τη διάρκειά της θα υπάρξουν και κάποιες παράλληλες δραστηριότητες Η Αερολέσχη του Αεροδρομίου Μυρίνης  θα βρίσκεται το τριήμερο στο χώρο της έκθεσης για να  δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα υπερελαφρά αεροπλάνα, τα drones και τον αεραθλητισμό γενικότερα. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για το κοινωνικό έργο της, που περιλαμβάνει πτήσεις πυροπροστασίας, έρευνας και διάσωσης και γενικότερης δράσης που εντάσσονται στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης – ΕΚΑΒ θα βρίσκεται επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, παρέχοντας πληροφορίες και διαδραστικές ενότητες, χρήσιμες για την καθημερινότητα, όπως πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ και πολλές άλλες ενέργειες

Στο περίπτερο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, οι επισκέπτες θα μπορούν να «μάθουν» τα μυστικά της ασύρματης επικοινωνίας, να δουν από κοντά το κινητό αρχηγείο της και να γνωρίσουν την λειτουργία των ασυρμάτων πομποδεκτών και να έχουν ασύρματες επικοινωνίες με διάφορα σημεία της χώρας.

Πηγή:karditsalive.net