Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτάζει σήμερα η Λαμία - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 08:37 Γιορτάζει σήμερα η Λαμία - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Διπλή γιορτή σήμερα για την πρωτεύουσα της Ρούμελης, που τιμά τον Πολιούχο της Ευαγγελιστή Λουκά και την Απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς. 

Με τα «Καλλιχόρεια 2022» άνοιξαν το Σάββατο (15/10) οι εκδηλώσεις για τον διπλό εορτασμό της Λαμίας που γιορτάζει την 78η επέτειο από την Απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς και τον Πολιούχο της Ευαγγελιστή Λουκά.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού όπως το ανακοίνωσε ο Δήμος Λαμιέων:

Τρίτη  18  Οκτωβρίου 2022

Ώρα 07.00 : Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού  και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ώρα  10.00 : Πέρας προσελεύσεως επισήμων.

Ώρα 10.30 : Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και   συνιερουργούντων των προσκεκλημένων υπό αυτού Αγίων Αρχιερέων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο. 

11:00: Πάνδημη Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Διαδρομή Ιεράς Λιτανείας μέσω τον οδών: Προφήτου Ηλία, Αμπλιανίτη, Κοραή, Σκληβανιώτη, Πλατεία Ελευθερίας και Υψηλάντη.

Ώρα 12.30 :  Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ)

 Ώρα 18.00: Ιστορικός Περίπατος Λαμίας «Ελληνοϊταλικός Πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση » σε επιμέλεια Δρ Βασιλικής Λάζου από το Σωματείο "Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης" σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας, Για γενικό κοινό. Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας. Διάρκεια 1 ώρα.