Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Παρέσυρε αστυνομικό προσπαθώντας να ξεφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 11:17 Φθιώτιδα: Παρέσυρε αστυνομικό προσπαθώντας να ξεφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο

Ο αλλοδαπός οδηγός δε γνώριζε ότι το όχημα που είχε κλέψει διέθετε σύστημα εντοπισμού και πολύ γρήγορα βρέθηκε με χειροπέδες…

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (2/11) στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, έκλεψε πολυτελές αυτοκίνητο από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής και διέφυγε στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Λαμία. Δε γνώριζε όμως  ότι το αυτοκίνητο που έκλεψε ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού.

Έτσι, το όχημα δεν άργησε να εντοπιστεί στα διόδια της Τραγάνας και άμεσα σήμανε συναγερμός στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας. Περιπολικό του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων το ακολούθησε διακριτικά, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, πληρώματα αρκετών ακόμη υπηρεσιών, έστησαν μπλόκο πριν τα διόδια Αγίας Τριάδας.

Στο 195ο χλμ της εθνικής λοιπόν το αυτοκίνητο σταμάτησε, όταν όμως ο πρώτος αστυνομικός θέλησε να το ελέγξει. ο νεαρός οδηγός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει βρίσκοντάς τον στο χέρι, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Το όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ενώ σε βάρος του 21χρονου κλέφτη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τις 7 Μαρτίου 2023.