Στη Λαμία το Συνέδριο Κοινοτήτων Ανοιχτού Λογισμικού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 16:35 Στη Λαμία το Συνέδριο Κοινοτήτων Ανοιχτού Λογισμικού

Σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική…

Το FOSSCOMM 2022 στην Λαμία είναι γεγονός!

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική  και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ  πραγματοποιεί στη Λαμία στις 18 με 20 Νοεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, το συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα FOSSCOMM.

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το Open Source και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Σε αυτό συμμετέχουν κοινότητες που ασχολούνται με το ανοιχτό λογισμικό, ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό κ.α.

Το φετινό Fosscomm θα έχει ως κύριες θεματολογίες, την εφαρμογή των Ανοιχτών Τεχνολογιών στο χώρο του Healthcare καθώς και την εφαρμογή τους στους κλάδους της Τεχνητής Νοημοσύνης  και του Μachine Learning. Ακόμα θα περιλαμβάνει ομιλίες αναφορικά με τις εφαρμογές τους σε άλλους επιστημονικούς  κλάδους.  Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις Ανοικτές Τεχνολογίες στην οποία θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού σχετικές με το θέμα, Workshops κατά τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σχετικά με θέματα που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες  μέσω εξάσκησης και πρακτικής τους και τέλος παρουσιάσεις-ομιλίες που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες και την εφαρμογή τους σε διάφορους κλάδους και για διάφορες υπηρεσίες. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2022 καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν αυτό το τριήμερο και να ζήσουν την εμπειρία ενός open source συνεδρίου και να γεμίσουν γνώσεις και εμπειρίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση