40τονες δεξαμενές τοποθετούνται σε επίκαιρες θέσεις στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 19:57 40τονες δεξαμενές τοποθετούνται σε επίκαιρες θέσεις στη Φθιώτιδα

Θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιπυρική προστασία…

Πέντε υδατοδεξαμενές με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Πρόκειται για υπέργειες υδατοδεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, χωρητικότητας 40.000 lt, ανοιχτού τύπου για την δυνατότητα λήψης νερού και από πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται σε θέσεις που  υπέδειξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με σκοπό τον ανεφοδιασμό εναέριων μέσων πυρόσβεσης (ελικόπτερα) καθώς και τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των πρώτων δεξαμενών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έχει ολοκληρωθεί, αλλά από σήμερα σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το επόμενο καλοκαίρι. Οι πρώτες δεξαμενές έχουν ήδη τοποθετηθεί στο Λογγίτσι, το Ροβολιάρι και το Περιβόλι, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στο Ρεγγίνι και το Γουλέμι. Είναι περιοχές που κατά το παρελθόν έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος και οι δεξαμενές θα βελτιώσουν το χρόνο απόκρισης τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω ξανά τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία αλλά και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την εξαιρετική τους δουλειά».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση