Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 13:24 Σαρακιώτης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας

Συνάντηση με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας(Γ.Γ.Ε.Κ.) πραγματοποίησαν στις 15/11/2022, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία Γιάννης Σαρακιώτης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η πρώην Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΕΚ, έγινε αναλυτική ενημέρωση από την Πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Γ.Γ.Ε.Κ. Ιωάννα Μυλωνά και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και από υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι , τα οποία δυσχεραίνουν το έργο τους.

Συγκεκριμένα,, υπογραμμίστηκε ότι ο ρόλος της Γ.Γ.Ε.Κ. είναι πολλαπλά απαξιωμένος και υποβαθμισμένος κατά τα τελευταία τρία έτη, καθώς καλείται να διαχειριστεί σαφώς χαμηλότερα κονδύλια για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία., Τονίστηκαν επίσης η σοβαρή υποστελέχωση των Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας και η απώλεια σημαντικών αρμοδιοτήτων της στον Οργανισμό, και έναντι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ακόμη οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ανέφεραν ότι από τον Ιούλιο του 2019 που η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετέφερε τη Γ.Γ.Ε.Κ. από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μέχρι σήμερα, δεν καταβάλλεται στο προσωπικό η προσωπική διαφορά (Ν.4354/2015), η οποία δίνεται σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση του 2019, και την οποία ο Σύλλογος διεκδικεί στο πλαίσιο της μισθολογικής εξομοίωσης των αποδοχών όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων του εν λόγω Υπουργείου με παρεμφερή εργασιακά καθήκοντα.

Τέλος, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, λόγω της καθυστέρησης της ηγεσίας του Υπουργείου να υλοποιήσει το σχέδιο μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας σε νέες καταλληλότερες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Σαρακιώτης, ο κ. Φωτάκης και η κα Κυπριανίδου αναφερόμενοι στο έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα και καινοτομία, και  στην έμπρακτη στήριξη ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας την περίοδο 2015-2019, δεσμεύτηκαν για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και για τη στήριξη της Υπηρεσίας στη σημαντική της αποστολή στο πλαίσιο της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.