Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Καραμπόλα αυτοκινήτων πάνω στη γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 08:53 Φθιώτιδα: Καραμπόλα αυτοκινήτων πάνω στη γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ με απεγκλωβισμό και μεταφορά των τραυματιών με σχοινιά από τη μεγάλη γέφυρα του Ε65 πλησίον της Στίρφακας…

Μία ακόμη εντυπωσιακή επίδειξη ετοιμότητας, έρευνας και διάσωσης παρουσίασε η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), στο πλαίσιο της απαιτητικής άσκησης «Ηρακλής 2022».

Το πρωί της Παρασκευής (18/11), τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ που έχουν έδρα τη Λαμία, βρέθηκαν στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ε65 και συγκεκριμένα στη γέφυρα που βρίσκεται στην 24η χ/θ κοντά στο εργοτάξιο της Στίρφακας. Το σενάριο προέβλεπε καραμπόλα οχημάτων, απεγκλωβισμό και μεταφορά δύο τραυματιών με σχοινιά από τη γέφυρα, αφού δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση ασθενοφόρων.

Οι εικόνες εντυπωσιακές με τους ανθρώπους της ΕΜΑΚ, υπό το συντονισμό του Διοικητή τους Αντιπυράρχου Χρήστου Πλουμάκη, να κρέμονται στο πλαίσιο της αποστολής τους από τη γέφυρα, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια τους τραυματίες στο έδαφος για την παραλαβή τους από το ΕΚΑΒ.

Στην εξομοίωση πήραν μέρος πληρώματα της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ την παρακολούθησε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ξεφλούδας, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στίρφακας Χρήστος Αργύρης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες: