Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Έβαζε πετρέλαιο και δεν πλήρωνε!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 08:48 Στερεά: Έβαζε πετρέλαιο και δεν πλήρωνε!

Χειροπέδες σε 29χρονο που το είχε σύστημα να εξαπατάει τα βενζινάδικα. Κατασχέθηκαν 14 δοχεία με πετρέλαιο κίνησης και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο…

Αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Λιβαδειάς, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την Πέμπτη το πρωί 29χρονο Έλληνα ο οποίος προσπάθησε να φύγει από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει για τα πετρέλαιο που έβαλε σε μπιτόνια, καθώς και για τη βενζίνη στο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής, με το δράστη να λέει στον υπάλληλο να του γεμίσει με πετρέλαιο 14 μπιτόνια που υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε σε γεωργικές εργασίες, αλλά και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του με βενζίνη. Όταν έφτασε η ώρα της πληρωμής όμως, ο 29χρονος μπήκε στ αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, που ξεκίνησαν έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα μπιτόνια με το πετρέλαιο.

Επίσης κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε, όπως και ένας σουγιάς που είχε επάνω του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ο 29χρονςο ομολόγησε ότι είναι ο δράστης δύο ακόμη παρόμοιων ενεργειών και συγκεκριμένα:

• Μεσημβρινές ώρες της 31-10-2022, στην Πύλη Βοιωτίας, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και έπεισε τον ιδιοκτήτη του να εφοδιάσει (7) δοχεία που έφερε με πετρέλαιο κίνησης και κατά τη διαδικασία πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, εισήλθε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.

• Πρωινές ώρες της 11-11-2022, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (βυτιοφόρο), μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, έπεισε τον υπάλληλο του πρατηρίου να εφοδιάσει το βυτίο του οχήματος και δοχεία που έφερε με καύσιμα και κατά τη διαδικασία πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, εισήλθε στο όχημα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς ομοίως να καταβάλει το αντίτιμο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.