Όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 09:37 Όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Μέχρι 27 Νοεμβρίου 2022…

Με τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινά η εβδομάδα για το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών και ακολουθεί ένα ιδιαίτερα πλούσιο Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα ο Ποιμενάρχης μας θα ιερουργήσει στα Φηρά Σαντορίνης.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

07:30 π.μ. Εκκλησιασμός σε Ναό της πόλεως της Λαμίας.

10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Εκδήλωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

12:30 μ.μ. Συνάντηση με τον συμπολίτη μας και αθλητή του στίβου κ. Μάριο Αναγνώστου,  νικητή στον αγώνα των 10χλμ. στο πλαίσιο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

13:30 μ.μ. Συνάντηση με τον κ. Αλέξανδρο Γιαννέλο, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειοφόρου Ανάπτυξης.

18:00 μ.μ. Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Ποιμαντικές επισκέψεις και συναντήσεις στην Αμφίκλεια.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών Σαντορίνης.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

07:30 π.μ. Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών Σαντορίνης.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. Υλοποίηση φιλανθρωπικών και κοινωνικοπρονοιακών δράσεων σε δομές της Φθιώτιδας με την εταιρεία Digea.

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

07:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών στην Τραγάνα.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση). 

Κατά την επιστροφή του στην Λαμία ο κ. Συμεών θα τελέσει δέηση υπέρ των νέων της Φθιώτιδος στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος.

16:30 μ.μ. Επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η συµβολή της Αντίστασης στη συµµαχική νίκη στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα«80 Χρόνια Γοργοπόταµος» και τον Πανελλήνιο Εορτασµό της Εθνικής Αντίστασης, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ∆ήµος Λαµιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τµήµα ΓΑΚ Φθιώτιδας και το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούµελης» στο Συνεδριακό Κέντρο Λαµίας στο Κάστρο Λαµίας.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

07:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. Έναρξη από την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος του προγράμματος της ψηφιοποίησης των εκκλησιαστικών μνημείων της Ανατολικής Φθιώτιδος.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.Εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή» με θέμα «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης και τα παιδιά».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:30 μ.μ. Εορτή των Παιδιάτρων Φθιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

21:00 μ.μ. Συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα«80 Χρόνια Γοργοπόταµος» και τον Πανελλήνιο Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ∆ήµος Λαµιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τµήµα ΓΑΚ Φθιώτιδας και το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούµελης» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

07:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών και κατόπιν εγγράφου κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. Ιερά Λιτανεία της Εικόνος της Παναγίας Προυσσιωτίσης, Προστάτιδος της Ρούμελης στους δρόμους της Ενορίας και Αρχιερατική Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου στην είσοδο του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1).

11:00 π.μ. Εορταστική ομιλία υπό του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για το πρόσωπο της Παναγίας.

11:15 π.μ. Βράβευση επιφανούς Ρουμελιώτη για τη σημαντική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

11:30 π.μ. Εγκαίνια  του Λαογραφικού Μουσείου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση