Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Έβλεπα να σκοτώνουν έναν άνθρωπο και πήγα να βοηθήσω» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 09:18 Λαμία: «Έβλεπα να σκοτώνουν έναν άνθρωπο και πήγα να βοηθήσω» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο μοναδικός άνθρωπος που πήγε να βοηθήσει τον αστυνομικό, που είχε δεχτεί επίθεση από ρομά στην πλατεία Πάρκου, ήταν ΑμεΑ και τον ξυλοφόρτωσαν - Κατέληξε στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία και ρήξη σπλήνας.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και μεγάλη ντροπή, για όλους μας, αυτό που συνέβη στο πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, όπου μια παρέα ρομά, ξυλοκόπησε άγρια έναν δημοτικό αστυνομικό και έναν 62χρονο πολίτη ο οποίος μάλιστα ήταν ΑμεΑ.

Πριν από λίγες ημέρες ο άγριος ξυλοδαρμός ενός αστυνομικού υπαλλήλου του Δήμου Λαμιέων και ενός πολίτη που μπήκε στη μέση για να βοηθήσει, σόκαρε όλη την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς ενώ τη στιγμή εκείνη υπήρχε πολύς κόσμος στην πλατεία, όλοι παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό και κανείς δεν πήγε να βοηθήσει τον άτυχο αστυνομικό που χτυπήθηκε με γροθιές και κλωτσιές μέχρι λιποθυμίας.

Μόνο ένας από αυτούς, ο 62χρονος Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και ειναι ΑμεΑ, πήγε να βοηθήσει τον 45χρονο αστυνομικό που δεχόταν ακόμη κλωτσιές, ενώ ήταν μισολιπόθυμος πεσμένος στο δρόμο.

Τότε, όπως φαίνεται καθαρά και σε ένα από τα βίντεο, ο πιο νεαρός από την παρέα των ρομά του έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο και τον πέταξε δυο μετρά μακριά, ενώ ο ξυλοδαρμός είχε και συνέχεια.

Δείτε τι είπε ο ίδιος για την επίθεση που δέχτηκε.

Ο 62χρονος Βασίλης Δανιήλ ήταν σήμερα στα Δικαστήρια Λαμίας και περίμενε υπομονετικά να αποδοθεί δικαιοσύνη, όμως για άλλη μια φορά απογοητεύτηκε. Το δικαστήριο δεν εγινε αφού δυο από τους κατηγορούμενους επικαλέστηκαν ασθένεια και ο συνήγορός τους ζήτησε αναβολή.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με τον Γιώργο Ντελή, έναν από τους συνηγόρους που εκπροσωπούν το Δήμο Λαμιέων, να κάνει λόγο για μια δίκη που την έκβασή της περιμένει με αγωνία όλη η κοινωνία της Λαμίας, αφού έχουμε να κανουμε με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό βίας, τονίζοντας ότι δεν ειναι δυνατόν μια ομάδα παραβατικών ρομά να ξυλοκοπούν τόσο άγρια αστυνομικούς και πολίτη στο κέντρο της πόλης και να παραμένουν ατιμώρητοι.

Δείτε τι δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί: