Άγιος Κωνσταντίνος: Ομιλία στα παιδιά για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 12:52 Άγιος Κωνσταντίνος: Ομιλία στα παιδιά για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου…

Ομιλία με θέμα «Παρενόχληση, εθισμός και άλλοι πιθανοί κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Πρόληψη και αντιμετώπιση», διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 17:30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Η εποχή που διανύουμε είναι κρίσιμη για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφής κινδύνου. Ιδιαίτερα για τους κινδύνους του διαδικτύου, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ώστε να τους αναγνωρίζουν και να αναζητούν βοήθεια. Αυτό προϋποθέτει ότι οι γονείς πρώτα πρέπει να είναι σε θέση να τους αναγνωρίζουν και να τους προλαμβάνουν, όσο είναι εφικτό. Οι προβληματισμοί των γονέων για το θέμα αυτό είναι σημαντικοί, γι’ αυτό και ο Σύλλογος προσμένει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας με τα σχολεία που συνεχίζονται και φέτος.

Προτεινόμενα θέματα ομιλιών σε γονείς και μαθητές:

- Πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με το διαδίκτυο (εθισμός, παρενόχληση κλπ.).

- Ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας.

- Διαχείριση συγκρούσεων μεταξύ μαθητών/Σχολική βία.

- Διαχείριση άγχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση